Muğla'nın Marmaris ilçesinde, derelerin taşması sonucu maddi hasar oluştu. Metrekareye 120 kg. yağışın düştüğü Hisarönü Mahallesi'nde taşkın sebebiyle evlerine ulaşamayan vatandaşları, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) çalışanları sırtında taşıdı.

Hisarönü Mahallesi'nde evlere gitmek için tek geçiş yolu olarak kullanılan büzlerin hasar görmesi sonucu vatandaşlar mahsur kaldı. Olay yerine giden MUSKİ 4. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, Su ve Kanal Daire Başkanı Ayhan Türkoğlu'nun kontrolünde mahsur kalan vatandaşları sırtlarında taşıyarak, evlerine ulaşmasını sağladı. Ardından da hasar gören büzleri yenileme çalışması yapıldı. Bölgede yaklaşık 6 saatlik çalışma yürüten ekipler, yuvarlak büzlerin yerine kare büz koyarak köprü kurdu.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, yaptığı açıklamada bölgenin turizm açısından önemli bir yer olduğunu söyledi. Marmaris'teki şiddetli yağışlar sebebiyle bazı noktalarda hasarlar olduğunu anlatan Ülgen, "Limanbaşı mevkisinde, daha önceki muhtarlık tarafından yuvarlak büz atılarak köprü oluşturulmuş ancak yağış nedeniyle bu büzler hasar gördü. Bölgede hem yaşlı hem de çocukların olmasından dolayı oradaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu bölgeye yaz aylarında günübirlik tatilcilerde geliyor. Bu yüzden daha sağlıklı bir köprü oluşturmak amacıyla kare büzlerle köprü oluşturduk." dedi.