Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2015 yılı hac organizesinde hac farizasını yerine getirmek üzere Nevşehir’den 161 kişilik kafile Kapadokya Havalimanından uğurlandı. Birinci kafilede 155 hacı adayı, 1 kafile başkanı ve 5 din görevlisi olmak üzere toplam 161 kişi yer aldı.

Kafile, Nevşehir eski sebze pazarı meydanında düzenlenen program sonrası, Nevşehir Kapadokya Havalimanına uğurlandı. Törene; Vali Mehmet Ceylan, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Mehmet Varol, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkan Vekili Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Nevşehir merkez Çardak Köyü Ebu Suud Camii İmam Hatibi Nuri Aksom’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu tarafından söylenen ilahilerle devam etti. Programda konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Hacca gitmek nasip işidir. Bu sene sizlere nasip olmuştur. Sevaplar kat kat gelecek, tövbeler kabul olacak, günahlar af olacak inşallah. Bu Allah’ın bir ikramı, ihsanı ve lütfudur. Bunun kıymetini bilmek ve en iyi şekilde değerlendirmek lazımdır. Bol bol namaz kılmanızı, bol bol tavaf yapmanızı, bol bol vatana millete, ümmete dua etmenizi tavsiye ederim. Vaktinizi boş şeylerle geçirmeyiniz. Özellikle günah işlemekten, incitmekten, kırmaktan, kavgadan, bağırıp çağırmadan uzak durun. Elinize, dilinize, belinize sahip çıkın. Kazandıklarınızı kaybetmeyin. Böylece anasından doğduğu gün gibi tertemiz olur müjdesine nail olun. ” dedi.

Müftü Yakup Öztürk ko0nuşmasının ardından dua yaptı. Sonrasında hacı adayları ve yakınları sevinç gözyaşları içerisinde vedalaşarak, Nevşehir Kapadokya Havalimanına uğurlandı. Nevşehir Kapadokya Hava Limanında İl Müftülüğü görevlileri Mehmet Şaban Yılmaz, Adnan Tekin ve Durmuş Demirci tarafından karşılanan hacı adayları, yapılan gerekli resmi işlemlerin ardından, Medine’ye uğurlandı. Nevşehir’den Medine’ye giden hacı adayları hac farizasını yerine getirdikten sonra, 11 Ekim 2015 tarihinde Türkiye’ye dönüş yapacaklar.