Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunusov’le birlikte Nevşehir’e gelen Türk Dünyası basın mensupları Şehitlikte Hocalı katliamında hayatını kaybedenler için dua etti.
TÜRKSOY tarafından 2015 yılının ‘Haldun Taner Yılı’ ilan edilmesi sebebiyle düzenlenen TÜRKSOY 6. Basın Ödülleri töreni’ne katılmak üzere Türkiye’de bulunan medya mensupları T.C. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile işbirliğinde oluşturulan program dahilinde Nevşehir’e geldi.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov beraberinde Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Hakas, Dağıstan ve Makedonya’dan Türkiye’ye gelen gazeteciler ile birlikte ilk olarak Nevşehir Şehitlik Parkı’nı ziyaret etti. Heyeti burada Kazakistan’ın Nevşehir Fahri Başkonsolosu Dr. Halil Uluer, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ile birlikte ellerinde Türk Dünyası ülkelerinin bayrakları bulunan gençler karşıladı. Şehitlikte Hocalı’da Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilen 612 kişinin ölüm yıldönümü olması nedeniyle Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Ermeniler'in, 1992 yılında Şubat'ın 25'ini 26'sına bağlayan gece Hocalı'da yaptığı soykırım sonucunda 612 kişi öldürülmüş, bin 275'i esir olarak götürülmüş ve 487 kişi sakat bırakılmıştı.
Çanakkale Şehitleri Anıtı önünde okunan Kuran-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk dua yaptı. Daha sonra anıt önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.