Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı nedeni ile nikah memurluğundaki, nikah işlemlerinde büyük azalma olduğunu ve bir bakıma mola verildiğini söyledi.

Ramazan ayı öncesi özellikle okulların kapanması ile son 10 gün içinde günde ortama 40-45 nikâh işleminin yapıldığını ve yoğun düğün günlerinin yaşandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayının başlaması ile nikah işlemlerinin gündüz hiç yapılmadığını ancak iftar sonrası birkaç nikah işleminin yerine getirileceğini kaydetti.
Ramazan ayı içerisinde şu ana kadar 42 nikah işlemi için gün alındığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, "Ramazan ayı bolluk ve bereket ayıdır. Ancak evlenme ve sünnet düğünlerinde mola ayı olmaktadır. Belediye olarak bu hızlı düşüşün bir de bayram sonrası hızlı bir artışı olacağını biliyoruz. Çünkü bayram sonrası okulların açılmasına kadar yine hızlı ve yoğun bir şekilde düğün törenleri yapılacaktır. Özellikle eylül ayının ilk 3 haftasında yine ortalama günde 40-45 nikâh töreni için rezervasyon işlemi yapılmış. Yeni evlenenler ile bayram sonrası evleneceklere mutluluklar diliyoruz." dedi.