Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manavgat Şubesi, Manavgat'ta 'toplumsal birliktelik ve kardeşlik' buluşması düzenledi.
ADD Manavgat Şubesi, ilçede bir kafe de ayrılıkları farklılıkları bir yana bırakalım toplumsal birlikteliği tesis edelim kahvaltısında bir araya geldi.
Buluşma kahvaltısında konuşma yapan ADD Manavgat Gençlik Koordinatörü Başkanı Burak Şen, yaptığı konuşmada, bugün toplumda sağ sol döneminin sona erdiğini, daha büyük tehlikenin toplumun bir bölümünün ötekileştirilmesi sebebiyle ülkede ayrılık tohumlarının ekilmesi olduğunu söyledi.
Bugün toplumsa birliktelik kaynaşmasında kahvaltılarına BBP, MHP, BTP ve CHP'liler katılmasından mutluluk duyduklarını belirten Şen, "Ülkemizde dünün sağ sol dönemini bitmiştir. Günümüzün en büyük tehlikesi öfke, nefret, ve ötekileştirme siyasi söylemine bağlı toplumsal ayrışmadır. Toplumsal ayrışma ülkemizi bölünme noktasına getirmiştir. Gün ayrışma değil; farklılıkları zenginlik görerek kaynaş ve kardeş olma dönemidir. Ülkemizin bölünmesine dur demek için farklılıklarımızı bir yana bırakarak kardeşliğimizi pekiştirelim. " diye konuştu.
ADD Manavgat Şube Başkanı Memnune Böke'de buluşma kahvaltısına katılan BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır ve Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin'e sarılarak kahvaltımıza katıldığınız için teşekkür ettiğini söyledi. Böke, "Bugün birlikte olma günü. Ülkemizin geleceği ve birlikte kardeşçe yaşamak için birlik olalım." dedi.
GÜN KARDEŞ OLMA VE BİRLİK OLMA GÜNÜ
BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır'da yaptığı açıklamada, ADD'nin toplumsal birliktelik buluşmasına katılmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Türkiye'nin bugün en önemli sorununun siyasi iktidar tarafından kin, nefret, ayrıştırma ve ötekileştirme siyasi olduğunu belirten Çayır, kin ve nefret siyasetinin panzehirininde farklılıkları ve 'benim ideolojim en doğru, ben ne dersem en doğrudur' anlayışını bir yana bırakarak ortak müştereklerde buluşma olduğunu kaydetti. Çayır, "Hepimiz bu ülkede kardeşiz. Maalesef son yıllarda kin, öfke, ayrıştırma ve ötekileştirme siyasi söylemleri toplumda derin fay hatları oluşturdu. Ülkemiz, ne yazikki kin, öfke ve nefret siyaseti sebebiyle bölünme noktasına geldi. Gün, ülkemizin geleceği ve toplumsal huzur ve barış için kardeşlik zamanı. " ifadesini kullandı.