Özel Burç Ceyhan İlkokulu ve Ortaokulu’nda, Muharrem ayının 10. günü olarak bilinen ‘Aşure Günü’ öğretmen, öğrenci ve veliler birlikte kutlandı.

Yemekhane personeli, okul bahçesinde aşure yaparken, Burçlu öğrenciler de devasa aşure kazanlarının başına geçerek, hem yemekhane personeline yardım etti, hem de aşurenin nasıl yapıldığını uygulamalı bir şekilde öğrenmenin keyfini yaşadı. Burçlu öğrenciler daha sonra okula davet edilen anne ve babalarına aşure ikram etti. Ayrıca pişirilen aşure, bir grup öğrenci ve öğretmen tarafından çevrede bulunan bazı kurum ve kuruluşlarda dağıtıldı. Okul yönetimi tarafından hazırlanan programda ayrıca duygu dolu anlar yaşandı. Çocukları ile büyük gurur duyduklarını söyleyen veliler, okul yönetimi başta olmak üzere öğretmenlere teşekkür etti. Bu arada okul bahçesinde renkli görüntüler oluşturan programda, öğretmenler, öğrenciler ve veliler neşeli dakikalar geçirdi.

Düzenlenen programda ayrıca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zehra Gökoğlu tarafından veli ve davetlilere ‘aşure’ konulu konferans verildi. Muharrem ayının Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biri olduğunu kaydeden Gökoğlu, “Muharrem ayının ilk günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Muharrem ayının en kıymetli gecesi ise Aşure gecesidir.” dedi. Zehra Gökoğlu tarafından verilen konferansı büyük bir ilgiyle dinleyen veliler daha sonra okuldan mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrıldı.

Okulda düzenlenen etkinler hakkında bilgi veren Özel Burç Ceyhan İlk ve Ortaokulu Müdürü Evliya Demiraslan, Aşure Günü’nü öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ile birlikte en güzel şekilde kutladıklarını söyledi. Evliya Demiraslan, “Biz öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlarken önemli gün ve haftalarımızı da değişik etkinlerle kutlayarak çocuklarımıza küçük yaşlarda bu kültürümüzü aşılıyoruz. Bugünde okulumuzda ‘Aşure Günü’nü kutladık. Bu önemli programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve okulumuzun diğer personeline teşekkür ediyorum.” dedi.