Manavgatlı Üniversite Öğrencileri Derneği, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda, bir asır önce Mehmetçiğin cephede düşmanla savaşırken yediği 'ecdat aşı' ikram etti.

Üniversite öğrencileri, Çanakkale geçilmez destanının 100. yıl kutlaması kapsamında bir asır önce Mehmetçiğin hangi şartlarda yedi düvele karşı verdiği mücadelede karavanada çıkan yağsız buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı, ekmek ve su ikramını yaparak çekilen sıkıntıları günümüze yansıttı. Öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'na gelenlere ecdat aşı ikramı yanı sıra Anadolu'da vatani görevini yapmaya giden askerlere birliğine uğramadan önce eline yakılan kına hediye etti.

Manavgatlı Üniversite Öğrencileri Derneği Başkanı Özgü Özen, bir asır önce vatan için canlarını ortaya koyan kahraman vatan evlatlarının ne zor şartlarda Çanakkale geçilmez dediğini göstermek için ecdat aşı dağıttıklarını söyledi.
Öğrenciler olarak Çanakkale'de bir asır önce Çanakale geçilmez diyen kahramanlara minnet, vefa ve şükran borçlu olduklarının altını çizen Özen, "Atalarımız bir asır önce yokluklar içinde yedi düvele karşı mücadele ederek Çanakkale geçilmez diyerek kahramanlık destanı yazdı. Şehitlerimize minnet borçluyuz. Ecdadımız Çanakkale'de kahramanlık destanını zor şartlarda yazdı. Cephede şekersiz üzüm hoşafı, yağsız buğday çorbası, ekmek ve su içerek düşmana Çanakkale geçilmez diyerek bugün üzerinde yaşadığımız ülke topraklarını armağan etti. Aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle yad ediyoruz. Hepsine şükran borçluyuz." diye konuştu.

Özen, Anadolu'da üç şeye; kurbanlık koça, gelin olan kıza ve vatana kurban olsun diye Mehmetçiğin eline yakıldığını ifade etti.