Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri, kuşlar için kağıt rulonun üzerine unla birlikte hazırlayıp yapıştırdıkları yem ve evlerinden getirdikleri bayat ekmekleri okul bahçesindeki ağaç dallarına astı.
Öğrenciler, bu mevsimde kuşların yeterince beslenemediğini belirterek öğretmenleri ile birlikte böyle bir etkinlik düzenlendiklerini söyledi.
Özel Ergin Koleji Müdür Yardımcısı Mehmet Özsoy’da okul olarak hayvanlara, çevreye ve insanlara karşı duyarlı öğrenciler yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. “Okulumuz fiziki ve genel durumu bakımından oldukça güvenli bir okuldur. Bu bakımdan eğitim ortamına sahip bahçemizinde bu avantajını her fırsatta eğitim için kullanıyoruz. Eğitim – öğretimi olumlu yönde etkileyecek her çalışmaya destekleyerek, çevremizdeki canlılar sergisi ve ormanlarımızı koruyalım resim sergisi açtık. Bunlarla birlikte çevremizdeki canlıları korurken onlara yaşamlarını sürdürebilmeleri için öğrencilerimiz ağaç dallarına ve farklı yerlere kuş yemi bıraktı.” diye konuştu