Hilalkent Anadolu Lisesi öğrencileri, Erzurum Lisesi Kültür Merkezi Salonu'nda Kutlu Doğum Programı düzenledi.

Kutlu Doğum programı, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından öğrenciler, naat okuyup, ilahi söylediler. Okul içinde yapılan yarışma ve çalışmaların sergilendiği programda Hilalkent Anadolu Lisesi öğrencileri, ayrıca okul içinde ve dışında görüntülü ropörtaj çekimlerinden oluşan 'Tek Kelimeyle Hz. Muhammed (sav)' video sunusu büyük ilgi ve beğeni topladı.

Programa; Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, İlçe Müftüsü Osman Yazıcı ile okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve ebeveynler katıldı.

Okul Müdürü Ayhan Yanık, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okul içinde 'O’nu En Güzel Kim Anlatır' özgün yazı yarışması, 'Hilalkent Anadolu Lisesi O’nu Okuyor, siyer-i nebi yarışması ve San’atın Diliyle O' sergi yarışmalarının düzenlendiğini söyledi. Yanık, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin çeyrek altınla ödüllendirildiğini ifade etti.

İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki teması olan 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' üzerinde durdu. Yazıcı, birlik ve beraberlik duygusunun pekişmesi ve yaşatılmasında Peygamber Efendimiz'in (sav) örnek yaşantısının model alınması gerektiğini ifade etti.

Program sonunda, okulda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Ahmet Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek ve ve İlçe Müftüsü Osman Yazıcı tarafından verilldi