Afşin Kız Meslek Lisesi öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarıyla geçen yıl hayatını kaybeden arkadaşları adına çeşme yaptırdı.

Okulun 11. sınıf öğrencilerinden Maide Demirci, geçen yıl,  tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Demirci'nin ölüm haberiyle üzüntü yaşayan öğrenciler, arkadaşlarının isminin ömür boyu yaşaması için okula çeşme yapmaya karar verdi. Durumu Okul Müdürü Fatih Demir'e bildiren sınıf arkadaşları, bir yıl boyunca biriktirdikleri harçlıklarıyla çeşmenin yapılmasını sağladı.

Öğrencilerin yaptırdığı çeşme, Kaymakam Faik Arıcan ve Demirci ailesinin katılımıyla törenle açıldı.

Baba Alaattin Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp rahatsızlığı bulunan kızının 2012'de vefat ettiğini belirtti. 

Öğrencilerin örnek bir davranış sergilediğini ifade eden Demirci, "Kızım arkadaş canlısıydı. Aramızdan ayrıldı ama inşallah cennette bizi bekliyor. Arkadaşlarının böyle bir vefa göstermesi hüznümüzü mutluluğa dönüştürdü" dedi.

Oku Müdürü Demir ise öğrencilerin gösterdiği davranışın günümüzde kaybolmaya yüz tutan bir değeri hatırlatması açısından çok önemli olduğunu söyledi.