Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “İstiklal Madalyamız, Maraş destanının en özel nişanıdır” dedi.

Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’a istiklal madalyası verilişinin 91. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 5 Nisan tarihinin Kahramanmaraşlının en müstesna günlerinden biri olduğunu belirten Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“5 Nisan, Maraşlının ‘benlik’ duygusunu bir kenara bırakıp ‘biz’ olma erdemine ulaştığı gündür. Bugün bizlerin onur günüdür. Bugün, Sütçü İmam’ın yaktığı kurtuluş meşalesinin, kadını erkeği, genci yaşlısıyla tüm Maraşlılar tarafından destana dönüştürülmesinin ve bu destanın, TBMM tarafından en özel nişanla, Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyasıyla ödüllendirilmesinin yıldönümüdür. Kutlu olsun.

Sevgili hemşehrilerim, dün ülkesinin istiklal savaşında en ön cephede yer alan Kahramanmaraşlılar, bugün de vatanı için göğüslerini siper etmektedirler. Maraş Destanının mimarları olan Sütçü İmam’ın, Arslan Bey’in, Yörük Selim’in torunları bugün de terörle mücadelede kalplerindeki iman nuruyla ülkemizin birlik ve beraberliği için mücadele etmekte, şehadete yürümektedirler. İşte bunun son örneği olan Elbistanlı İsrafil Kargı kardeşimizi önceki gün ebediyete uğurladık. Tabi ki onların acısı hepimizi derinden sarsmakta, yüreğimizi yakmaktadır. Ama kadirşinas milletimiz, vatan için canlarını feda eden şehitleri en güzel makam olan gönüllerinde yaşatmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Kahramanmaraş’ımıza İstiklal Madalyası verilişinin 91. Yıldönümünü kutluyor, bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. “

Bu vesileyle ‘İstiklal Kenti’ Kahramanmaraş’ımıza ‘İstiklal Madalyası’ verilişinin 90. Yıl dönümünü kutluyor, bu onuru bizlere kazandıran şanlı ecdadımızı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”