Kahramanmaraş’ta yaşanan doğal afet sonrası seferberlik ilan eden Onikişubat Belediyesi’nin yardım, bakım ve onarım çalışmaları hızla devam ediyor.

Sel felaketinin ardından şehir merkezi yollarında oluşan tahribatlara Onikişubat Belediyesi hızlı bir şekilde müdahale ediyor.

Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi 15 hafriyat, 15 asfalt ekibi, 5 kaldırım ve tamirat ekibi, 4 teknik personel olmak üzere toplamda 39 kişi ile asfalt onarım çalışmalarına başladı.

Ali Sezai Efendi Caddesi (Derepazarı) mevkiinde yapılan asfalt onarım çalışmasında 2 silindir, 1 Bobble, 1 Finisher, 1 Loader, 1 Eksavatör, 1 Toprak Silindiri ve 9 kamyon araç ile Onikişubat Belediyesi makine parkurunu seferber etti.

Onişkişubat Belediyesinin doğal afet felaketinin yaşanmasının ardından yaptığı çalışmalar ise şöyle;

Toplamda 303 personel, 59 İş Makinası, 6 adet personel taşıyıcı pikap,1 adet JSB,17 adet çöp kamyonu,2 adet traktör,1 adet hafriyat kamyon ile ilçede temizlik alanında faaliyet gösteren Onikişubat Belediyesi, inceleme yaptığı 174 evden 32’sine temizlik çalışması, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Çağrı Merkezine gelen başvuru neticesinde 1 mahallede moloz temizliği yaptı.

Fen İşleri Müdürlüğü ise 7 adet JSB,2 adet Greyder,2 adet Looder,1 adet lastikli ekskavatör,11 adet kamyon,2 adet silindir,1 Yama Ekibi,2 Mobil Ekip,5 Personel Taşıyıcı Pikap, 60 Personel ve 28 İş Makinası ile yoğun mesai harcayarak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Çağrı Merkezine gelen başvuru neticesinde 2 mahallesinde istinad duvarının çökmesi sonucu oluşan tahribatı onarırken, 1 mahallesinde yol bakım ve onarım çalışması yaptı.

Onikişubat Belediyesi Sosyal Yardım alanında hasar tespiti yapılan 174 eve gıda, erzak ve yaşam malzemesi yardımı yapıyor. Müdahalelerin devam ettiği evlerden 3’üne yaşam malzemesi, 4’üne gıda, erzak yardımı, 6 eve maddi yardım, 25 eve iftar yemeği, 25 eve bayram çöreği ve şeker yardımı gönderildi. Yetkililer 174 eve yardımların devam edeceğini, aralıksız bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak Üngüt, Oruçreis, Malikejder, Gayberli, Molla Gürani, Abdulhamithan, Haydarbey, Yamaçtepe, Cumhuriyet, 5 Nisan, İstiklal, Binevler, Necip Fazıl Mahallelerinde makinalı çalışmalar ve hafriyat kaldırma işlemleri yapan belediye ekipleri, İş-Kur dâhil toplam 132 personel ile 1 park JSB 2 adet hafriyat kamyonu,2 adet JSB,2 adet arazöz (Yol Yıkama),2 adet traktör,1 adet kamyonet,7 adet personel Pikap ve 10 araç ile tahribat çalışmaları yaptı.