Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, özel bir tesiste gerçekleştiren programda yaptığı konuşmada, Allah'ın hiçbir kuluna taşımayacağı yükü yüklemeyeceğini söyledi.
Engellilerin dağlar gibi geniş yürekli insanlar olduğunu vurgulayan Güvençer, "Dışarıdan baktığımızda bize zor gelen, bizleri üzen ve zaman zaman gözlerimizi yaşartan o ağır yükü taşıyabiliyorsunuz. Bu sizin gücünüzün doğrudan işaretidir. Huzurlarınızda gerçekten hepimiz adına Hanefi Beye çok çok teşekkür ediyorum. Ben başkanımı tanıyorum. Bugün kürsüdeki hali engelliler için hazırlanan klibi izlerken ki halini şöyle uzaktan takip ettim. İbret almak için takip ettim. Daha çok sevmek için takip ettim. Görüyorum ki bu işte gönül var, yürek var, etrafındaki insanları gönüllü olarak bu işe dahil eden bir samimiyet var" diye konuştu.

Güvençer, programa ev sahipliği yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise engelli vatandaşlar için hayata geçirmeyi planladıkları bakım evi ve down kafe projelerini anlattı.

Onikişubat Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşlarıyla yan yana, omuz omuza olduğunu vurgulayan Mahçiçek, engelli vatandaşları ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmak, onları sosyal yaşama kazandırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Engelliler için çalışmaları anlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

"Belki de Türkiye'de ilk defa engelli kardeşlerimizin kısa süreli konaklayabilecekleri bir bakım evi yapacağız. Çocukları, yavruları engelli olan bir annemiz, bir babamız çarşıya ya da herhangi bir ziyarete gidecekleri zaman çocuklarını bırakabilecekleri bir atmosfer yok maalesef. İşte bu projemizde kısa süreli olarak çocuğunuzu oraya getireceksiniz, bakımını bizim arkadaşlarımız yapacak. İşiniz bittikten sonra da gelip çocuğunuzu oradan teslim alacaksınız inşallah. Böyle bir projemiz var."

Program, katılımcıların engellilerle yaptığı sohbetle devam etti.