Onikişubat Belediyesi, ramazan ayı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.
Onikişubat Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediyenin düzenleyeceği organizasyonlarla barış, kardeşlik ve hoşgörü ayı ramazanda vatandaşları aynı iftar sofrasında buluşturacağı belirtildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ramazan etkinliklerinde 12 farklı mahallede 40 bin vatandaşa iftar yemeği verilecek. 

Ramazan iftarlarının ilk gününde Onikişubat Belediyesi personeli aile iftarında bir araya gelecek. Vatandaşlara yönelik iftar programlarında ise her gün ortalama 5 mahallenin vatandaşları iftar programlarında bir araya getirilecek.

Öte yandan Abdülhamithan Camisi'nde bayram sabahı verilecek kahvaltı ile vatandaş kaynaşması sağlanacak. 

Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı taramalarla belirlenen ihtiyaç sahibi 20 bin aileye, hazırlanan gıda paketleri akşam saatlerinde ulaştırılacak.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu yıl da ramazanın manevi atmosferi içinde vatandaşlarla buluşmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bu yıl iftar programlarına emniyet ve jandarmayı da dahil ettiklerini kaydeden Mahçiçek, şunları aktardı:

"İftar programlarımız hazır. Ama bu sene farklı yerlerde de iftar yapacağız. Mesela, jandarmanın içinde askerlerimizle ve emniyet mensuplarımızla da iftar yapacağız. Onların da gerçekten bu memlekete büyük hizmetleri var. Kanlarını, canlarını bu ülke uğruna feda ediyorlar. Dolasıyla bu ramazan onları da unutmamız mümkün değildi. İnşallah onlarla ve 12 noktada Onikişubat'ımızın çok kıymetli sakinleriyle, aynı sofrada buluşup, ekmeğimizi paylaşacağız."