Kayseri Hacılar İlçe Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na (ORAN) sunduğu üç projede başarılı olarak destek almaya hak kazandı. Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesi ortaklığında kurulan proje biriminin hazırladığı Kültür ve Turizm Mali Destek Programı ile Yenilenebilir Enerji Sürüdürülebilir Rekabet Mali Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek projelerle yaklaşık 2 milyon TL'lik yatırım yapılacak.

ORAN Genel Sekreterliği'nde düzenlenen proje imza törenine Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı katıldı. İmza töreni öncesi bir açıklama yapan ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, projelerin ajans tarafından kabul edilmesinin Hacılar açısından ciddi bir başarı olduğunu söyledi.

Gavgacı, şunları kaydetti: "Oran 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında Hacılar ilçemizden kaymakamlığımız ve belediyemiz tarafından hazırlanan 3 proje ajansımızdan destek almaya hak kazanmıştır. Bu üç proje gerek ilçemizin yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretiminin sağlanması, gerekse ilçemizin kültür ve turizm potansiyeli açısından değere dönüşmesi önem arz etmektedir. Bu üç proje ilgili kurumlarımız tarafından uygulanıp, tamamlandığı durumunda ilçemize 1 Milyon 800 Bin TL yaklaşık, 2 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yatırımın yaklaşık 800 Bin TL'si ajansımızın hibe desteği ile gerçekleşmiş olacak. Bu Hacılar Belediyemiz ve ilgili kurumlarımız açısından ciddi bir başarıdır."

Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ da yaptığı konuşmada Hacılar ilçesinin yerli ve yabancı turistlere tanınırlılığını artırmak amacıyla proje hazırladıklarını belirtti. Kaymakam Tikdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hacılar ilçemiz Kayseri'mizin merkez beş ilçemizden birisidir. Dolayısıyla Kayseri'de gerçekleşecek olan Kültür ve Turizm faaliyetleri Hacılar'ı bire bir etkiliyor. Son yıllarda Erciyes Master planı çerçevesinde yürütülen faaliyetler neticesinde Hacılar'da yapılmış bulunan Hacılar Kapı'nın bölgenin hareketliliğini artırması ve neticede yerli ve yabancı turizmin hızla bu bölgede artması neticesinde bizde ilçemizin tanınırlılığını ve bilinirliliğini daha da artırmak amacıyla belediyemizce yapılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızca desteklenen Kültür Merkezimizi dijital hale getirip bir şekilde tanıtımını en doğru, en güvenilir bir şekilde hem yerli hem de yabancı turistlere yapmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik."

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise Belediye olarak iki projeyle başvuruda bulunduklarını belirterek, ajans yetkililerine teşekkür etti. Başkan Ekici, şu ifadeleri kullandı: "Birinci projemizde yeni yaptığımız kültür merkezimizin çatısına uygulayacağımız Yenilenebilir Enerji kaynaklarından güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisi elde edeceğiz. Bir diğer projemizde Erciyes Hacılar Kapı bölgesine acemi pistinin yürüyen bantla uzatılması ve snowboard pisti yapımı projesi olacak. Kaymakamlığımızla beraber üç projemizde kabul oldu. Toplam bedeli 1 Milyon 800 Bin TL olan üç projenin 800 Bin TL'sini hibe olarak alacağız. Bu gerçekten büyük bir başarı, buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben aynı zamanda Hacılar Arama-Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi (HADAK) Başkanı olarak, Hacılar kapımızın daha da canlanması için elimden gelen gayreti göstermeye çalışıyorum."

Konuşmaların ardından üç projenin de sözleşmeleri imzalandı.