Giresun'da orman yollarında çalışan iş makinesi operatörü Ahmet Çelik, kendisine tahsis edilen karavan sayesinde aile özlemi çekmeden şehirden uzak, doğayla iç içe yaşıyor.

Yüksek rakımlı yaylalarda, orman köylerinde ekskavatörle çalışma yapan Çelik, Karadeniz'in zorlu coğrafyasında her gün kent merkezinden iş yerine gidip gelmede sıkıntı yaşadı.

Bu durumun iş verimini azaltması, aile özlemini artırması nedeniyle Çelik'e, Giresun Orman Bölge Müdürlüğünce ormanda kalması için karavan tahsis edildi.

Çelik, eşi Ayşegül ve kızı Rabia Betül ile karavanda yaşamaya başladı.

Karavan sayesinde aile özlemini dindiren Çelik, zaman ve ulaşımdan tasarruf ederek iş verimini de artırdı.

"Çalıştığım yerde kalmak çok avantajlı"

Ahmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır Orman Bölge Müdürlüğünde ekskavatör operatörü olarak görev yaptığı söyledi.

Ormanlarda yol çalışması yaptığını ifade eden Çelik, şehir hayatından mesafe ve zihin olarak uzakta çalıştığını belirtti.

Çelik, Giresun'un farklı yaylaları ve köylerinde görev yaptığını kaydederek, "Çalıştığımız yerler merkeze bir veya iki saat uzaklıkta. Böyle olunca da evden uzak oluyorsun, insan ailesini, çocuklarını özlüyor. İşimin tek zorluğu bu." dedi.

Bu yıl Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün tahsis ettiği karavanla işiyle evi arasında mesafe kalmadığına dikkati çeken Çelik, "Artık aile özlemi çekmiyorum. Karavanla ailem sürekli yanımda, bu en büyük avantajı. İşimi bitiriyorum, 10 dakika sonra eşimin, kızımın yanına gidiyorum. Onlar da benim özlemimi çekmiyor. Çalıştığım yerde kalmak çok avantajlı." diye konuştu.

"Her gün bunu yaşama şansı beni çok mutlu ediyor"

Çelik, karavan yaşamının zor olmadığına işaret ederek, ormanda işinin olduğu yerde kalmanın hayatına pozitif bir dokunuş yaptığını vurguladı.

Doğayla iç içe kalmanın kendisini rahatlattığını dile getiren Çelik, "Sabah namaza kalkarım, eşimle biraz yürürüz, sonra kahvaltımızı yaparız, işe giderim. Burada kalmasam bunları yapma şansım yok." ifadesini kullandı.

Çelik, 4 yaşındaki kızıyla zaman geçirmeyi çok sevdiğini belirterek, "İşim bitiyor, karavana yürümeye başlıyorum, kızım da beni bekliyor, gördüğünde koşup sarılıyor. Her gün bunu yaşama şansı beni çok mutlu ediyor. Ailem yanımda olmadığında en çok bu özlemi çekiyorum." dedi.

"İş performansı yüzde 100 arttı"

Karavanın iş performansını yüzde 100 arttırdığını aktaran Çelik, şunları söyledi:

"İşin yapılacağı yere 2 saat git gel, 4 saat zaman alıyordu. Hem ben yoruluyorum hem de araç yakıt yakmış oluyor. Devletin harcadığı paraya yazık, bu dönemde tasarruf önemli. Ormana geldiğinizde hava bozuk olursa tekrar dönüyorsun, çalışamıyorsun ama şimdi yol ve zaman kaybı yok. Karavanda kaldığım için 8 saat gibi net çalışma yapabiliyorum."

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü görevinden Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Özkaya ise ormana teknik müdahale ve diğer ormancılık faaliyetleri için ulaşımın önemli olduğunu belirterek, Karadeniz coğrafyasında yolun daha da önemli olduğunu vurguladı.

"Karavan uygulaması çok yerinde oldu"

Yol için çalışan işçilerden bazılarına karavan tahsis ettiklerini belirten Özkaya, şunları kaydetti:

"Böylece iş ve işe yakın bir yerde konaklama imkanı sağladık. İşin yanında konaklayınca makineye bakması, gidiş geliş, iş verimliliği, çalışma saatlerinin yükseldiğini gördük. Yapılan istatistikte ise Türkiye'de sondan 3'üncü olan iş verimliliğinin ilk 3'lere girdiğini gördük. Bu karavan uygulaması çok yerinde oldu."

Özkaya, Ahmet Çelik'in karavanda eşi ve çocuğuyla konakladığına işaret ederek, "Eşi yemeğini yaptı, ona destek oldu. Ahmet'in saate bile bakmadan makinenin yanına gidip çalıştığına hatta ramazanda sahura kadar çalıştığına tanık olduk. Bu tür çalışanlara ne versek azdır. Memleketimiz adına bunları kazanım olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.