Önceki yıllarda yeteri kadar yağış olmadığı için yaz aylarında yaşanan kuraklık tehlikesinin bu yıl yaşanmayabileceği belirtildi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada, su yılı başlangıcı olan 1 Ekim 2014’den 31 Mayıs 2015’e kadar geçen 8 aylık dönemde, bölgeyi içine alan havzalarda beklenen yağışların gerçekleştiğini bildirdi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar yaptığı açıklamada, "Nehir Havzaları Yağış Raporu Haziran-2015) yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan rapora göre su yılı başlangıcı olan 1 Ekim 2014’den 31 Mayıs 2015’e kadar geçen 8 aylık dönemde, bölgemizi içine alan havzalarda beklenen yağışlar gerçekleşti." dedi. Buna göre Batı Karadeniz havzasında yağışlar geçen yıla göre yüzde 28, mevsim normaline göre yüzde 11, Kızılırmak Havzasında geçen yıla göre yüzde 41, normale göre de 4 artışlar kaydedildi.

Asar, "Yeşil Irmak havzasında ise geçen yıla göre yüzde 55 artış olmasının yanında mevsim normaline göre beklenen yağışlar normal seviyesinde gerçekleşmiştir. Orta Karadeniz’in geneli dikkate alındığında ise yine yağışların mevsim normallerine göre beklenen seviyede gerçekleşerek yağış miktarı bakımından iyi bir yıl geçirdiğimize işaret etmektedir. Bölgemizde yer alan su kaynaklarımızın yeterince beslenebilmesi bakımından ve ayrıca tarımsal olarak suya en çok ihtiyaç duyduğumuz bahar aylarında beklenen yağışların gerçekleşmiş olması bakımından yağışlı periyottaki olumlu gidişat sevindiricidir." değerlendirmesinde bulundu.