Osgbfirmasının kurulabilmesi  ve hizmet sunulabilmesi için tam süreli iş aktiyle çalışan en az bir; iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi, diğer sağlık personeli istihdamı zorunludur.Ortak sağlık güvenlik birimlerinde tam süreli görevlendirilenler, başka bir işyerinde aynı eğitici unvanıyla görev yapamaz.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır?

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında çalışma alanının düzenlenmesi ve çalışanların huzur içerisinde işlerini yapabilmesi en önemli unsurdur. Türkiye ve Dünya’da bir çok tecrübeler tek bir gerçeği işaret etmiştir. Çalışılan ortamda sistemli, düzenli çalışma güvenli iş ortamı yasalarla belirlenmektedir.. Ortaya çıkan kavramlar sonucunda çalışma alanımızın güvenliği sürekli sorgulanması gereken bir sorudur.Ortak sağlık güvenlik birimleri, iş sağlığı ve güvenliğinin yürütülmesine ve çalışan sayısında yetecek kadar büyüklükte, işyeri hekimi tarafından kullanılmak üzere en az 15 metrelik muayene odası, 20 metrekarelik acil müdahale ve ilk yardım odası, 10 metrekarelik iş güvenliği uzmanları odaları ile bekleme yeri ve en az bir tuvalet ve lavabodan oluşur.Ortak sağlık güvenlik birimleri, işyeri olarak kayıtlı olsa dahi bodrum katlarda kurulamaz.Kurulacak firma zemin katta veya müstakil binalarda kurulmalıdır.Ayrıca firma bulunduğu il ve il sınırı komşu illere hizmet verebilir.

İstanbul Osgb Önce İş Güvenliği

İş sağlığı ve güvenliği firmalarından hizmet alacak firmalar şunlara dikkat etmelidir.Öncelikle çalışma bakanlığından yetki almış mıdır?Bir ay içersinde işyeri hekimi ne kadar sürede firmanızda olacaktır?Firma bir yıllık çalışma programın da neler yapacağını size sunuyor mu?Firma sizlere yapacağı denetim sonrasında size denetim raporu hazırlıyorlar mı? Eğer sizde önce iş güvenliği diyor ve ortak sağlık güvenlik birimi hizmeti almak istiyorsanız http://www.kadimosgb.com adresini incelemenizi tavsiye ediyorum.Kısaca bahsetmek gerekirse İstanbul osgb, bilgi, tecrübe ve dürüst iş ahlakı gibi kriterlere önem veren sertifikalı iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sağlık personelleri ile çalışmalarına devam etmektedir.Firmanın size verdiği hizmetler ise, iş sağlığı ve güvenliği danışmanlık hizmetleri, periyodik test ve kontroller, işe giriş periyodik sağlık muayeneleri, çevresel ölçümler, personel görevlendirmeleri yapar.