Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, otistik çocukların meyve bahçesi, hayvanat bahçesi ve serada üretim yapmalarını sağlayarak, gelişimlerine katkı sağlıyor.

Samsun'un Bafra Kaymakamı Halis Aslan’ın desteği ile Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile Galip Öztürk Lisesi bir yıldır sesiz sedasız büyük bir projeyi yürütüyor. Konu hakkında bilgi veren okul psikolojik Danışmanı Yılmaz Yetiş, "Okulumuz yaparak, yaşayarak öğrenmenin kalitesinin farkındadır. Bu amaçla okul bahçemizde çocuğun doğa ile iletişime geçebileceği her türlü uygulama alanı vardır. Biz bu yıl gerek Bafra’daki okullarımızla gerekse Bafra dışındaki bazı okullarımızla projeler gerçekleştirdik. Bunlardan biri de Bafra Galip Öztürk Lisemiz oldu. Bugün çocuklarımız yıl boyunca serada yetiştirdikleri ürünlerin son halini görecek, kuluçkaya yatırdıkları tavukların civcivlerini sevecek, bahçedeki koyunları besleyecekler. Yani hayatı paylaşacaklar. İstediğimiz de bu." dedi.

Konu ile ilgili konuşan Okul Müdürü Dursun Dündar, "Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak, kendi öğrencilerimizin de toplumun sadece kendilerinden oluşmadığı farkındalığını oluşturmak amacıyla bu projeye imza attık. Bir yıl süren bu projenin sonuçlarını bugün kurumun velileri bizler de beraberce görmüş olacağız." şeklinde konuştu.

Okul velilerinden Hatun Tiftik, çocukların sosyal hayata katılımının çok önemli olduğunu dile getirerek, "Biz veliler olarak çocuklarımızın diğer okullarla iletişime geçmesinden memnun oluyoruz. Bu proje ile güzel şeyler yapılmış. Bugün hep beraber sonuçlarını göreceğiz. Bu projeyi gerçekleştiren Galip Öztürk Lisemize ve okulumuz Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezimize teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.