Afşin Kaymakamlığı hazırladığı projeyle 15 köye oyun parkı yaptı.

Kaymakamlık tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen "Oynamak Bizimde Hakkımız" adlı proje hayata geçirildi.

Çalışma kapsamında belirlenen 15 köydeki okul bahçesine oyun parkı kuruldu. Böylece çocuklar, oyun parklarında eğlenmek için ilçe merkezine gitmek zorunda kalmayacak.  

Kaymakam Faik Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 111 bin TL'ye malolan projenin hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Köyde yaşayan çocukların ilk kez oyun parkına kavuştuğunu anlatan Arıcan, şunları kaydetti:

"Yavrularımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Bu da bizleri sevindiriyor.  Oyun alanları çocukların serbest zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmelerini sağlayacak. İmkanlarımız ölçüsünde güzel hizmetlere imza atıp evlatlarımıza daha iyi hizmet vermenin gayreti içerisinde olacağız. Oyun parklarını çocuklarımızın ayağına götürdük. Güzel bir çalışma oldu. "

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ise köylerde yaşayan öğrencilerin bundan sonra  boş vakitlerini oyun parklarında en iyi şekilde geçireceklerine inandığını ifade etti.

Başüstü köyünün muhtarı Cuma Satılmış da bu proje sayesinde çocuklarının oyun oynamak için köyden ilçeye gitmek zorunda kalmayacağını dile getirdi. 

Çocuklar ise çalışmanın yaz tatili öncesi kendilerine sürpriz olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.