Amatör ve BAL liglerinin 2014-2015 sezonunu kapattığını belirten Osmaniye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (OASKF) Başkanı Levent Öztürk, Amatörde futbolcu sayısı, altyapıya yapılan yatırımla her geçen gün arttığını söyledi.

Osmaniye’de takım sayısının artırılması yönünde yapılan çalışmaların bu yılda sonuçlarını aldıkları ifade eden Başkan Öztürk, “Osmaniye’de bu sezon 4 futbol takımı kulüpleşme sürecini tamamlayarak liglerde mücadele etti. Kadirli ilçemizde Kadirli Demirspor, Savrunspor, Özel Biltepespor, Düziçi İlçesinde ise Düziçi Olimpikspor takımları kuruldu. Yeni sezonda liglerde mücadele etmek için takım kurma faaliyetlerini sürdüren spora gönül veren isimlerle görüştük inşallah gençliğe hizmet edecek kulüpleri kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Osmaniye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Levent Öztürk, altyapının güçlendirilmesi profesyonel takımlara futbolcu yetiştirilmesi için U19, U17, U16, U15, U14 ve U13'lerden oluşan futbolcuların gelecek için umut vaat ettiğini söyledi. Başkan Öztürk “U19, U17, U16, U15, U14 ve U13 kategorisinde güçlü bir lig oluşturduk. Bu liglerde yapılan karşılaşmada çok deneyimli ve kendini ispatlayabilecek futbolcular çıktı, lisanlı sporcu sayımız İl geneli itibariyle 1530'u buldu. Bu çok önemli bir rakamdır. Ancak biz başarının, sadece lisanslı sporcu sayısının artırılması ile sınırlı olmadığını, altyapıdan profesyonel takımlara futbolcu yetiştirilmesine de önem veriyoruz. Bu amaçla amatör spor ruhunun yaşatılması ve altyapı tesislerine daha fazla yapılacak yatırımla kaliteli ve deneyimli futbolcular çıkacaktır. Bu konuda umutluyuz" dedi.