Pakdil, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların zihin becerileri ve kabiliyetlerinden iyi derecede istifade edilmesi gerektiğini ifade etti. AK Parti'nin engellilere yönelik ciddi çalışma yaptığını anımsatan Pakdil, şunları kaydetti:
     ''Engellilerimizin hepsini hangi yaşta olursa olsun topluma kazandırmak mecburiyetindeyiz. O bakımdan engelli vatandaşlarımızın eğitim öğretimine ve rehabilitasyonuna önem vermemiz gerekiyor. Hükümetimizin bu konuda ciddi politikaları var. Biliyorsunuz engellilerin istihdamı konusunda rakamlar artırıldı ve engelliler için özel olarak sınavlar açılıyor ve kendi aralarında yarışarak işe yerleşiyorlar. Bu toplum açısından ve toplumun sağlığı açısından da son derece mühimdir. Bunun hem inançlarımız gereği hem insani gereklilik olarak bir görevimiz olduğunu düşünüyorum.''
     Pakdil, engellilere yapılması gerekenleri sadece maddi ihtiyaçların karşılanması anlamında görülmemesi gerektiğine işaret etti.
     Engelli bireyleri topluma kazandırmanın önemine değinen Pakdil, ''Bunlara el becerisi kazandırabiliriz, başka bir şekilde hayatın içine sokabiliriz. Onlara uygun eğitim öğretim ortamı tesis etmek lazım. Çalışma hayatı şartlarını bu kardeşlerimize göre düzenlemek lazım. Doğuştan veya sonradan bir takım engelleri olabilir ama onları hayatın içinde eğitmek mecburiyetindeyiz. Eğer üstümüze düşeni yapmaz ve bir kenara koyarsak toplumumuza da yazık etmiş oluruz. Dolayısıyla o kardeşlerimiz bu toplumun bir parçasıdır. Onlar bizim kardeşlerimiz. Engelli kardeşlerimizi kendimizden bir parça görüyor onları hayata kazandırmak için büyük mücadele veriyoruz'' ifadelerini kullandı.