Pazarcık ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından Suriyelilere gıda, giyim ve ev eşyası yardımı yapıldı.

AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı İbrahim Mesut Ganidağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 2 bin civarında Suriyeliyi misafir ettiklerini söyledi.

Partinin yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve mahalle muhtarları ile Suriyelileri evlerinde ziyaret ettiklerini belirten Ganidağlı, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren sığınmacılara el uzatmaya devam ettiklerini ifade etti.

Derme çatma evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin ağırlaşan kış şartları nedeniyle öncelikli olarak yiyecek ve yakacak olmak üzere birçok malzemeye ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ganidağlı, şunları kaydetti:

"Kaymakamlığımız ve duyarlı hemşehrilerimiz ellerinden geleni yapıyorlar ancak toplum olarak bu konuda daha duyarlı olmalıyız. Yapmamız gereken 'ensar-muhacir' anlayışı ile bu kardeşlerimizi kucaklamaktır. Bizler de teşkilat olarak, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın üzerinde hassasiyetle durdukları bu konuda, her zaman bu kardeşlerimizin yanında durmaya gayret ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz."

Yardımlar, partililer tarafından ev ev dolaşılarak Suriyeli ailelere dağıtıldı.