Kars Özel Sultan Alparslan Kolej'inde, 'Kutlu Doğum' etkinlikleri çerçevesinde, 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi' tarafından program düzenlendi.

Kolej yerleşkesinde gerçekleşen programın sunuculuğunu 3-D sınıf öğretmeni Muhammet Ata yaptı. Hafız Kadir Cam'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan program, 1. sınıf öğrencilerinin slayt gösterisiyle devam etti. Diğer sınıf öğrencilerinin birbirlerinden başarılı ilahi korosu, şiir, tiyatro ve Hz. Muhammed (sav)'in Veda Hutbesi, Mevlana Celâlettin-i Rumi’nin 7 Öğüt ve Gösterisi, 4. sınıf öğrencilerinin slayt gösterisi, 5. sınıf öğrencilerinin Genç Mucidin Namaz Aşkı adlı tiyatrosu ilgiyle izlendi.

Etkinlik çerçevesinde, 'Kutlu Doğum Program Ödül Töreni' yapıldı. Nisan ayı içerisinde öğrencilerin yaptıkları etkinlikler ödüllendirildi. Bu etkinliklerden bazıları; Hz. Muhammed konulu pano ve kitap sergisi hazırlama, resim sergisi düzenleme, Peygamber'e mektup ve şiir yazma, en fazla salavat getirme, en fazla sünneti yerine getirme, en fazla kısa sure ve hadis ezberleme gibi alanlarda ödüller takdim edildi.

Program koordinatörü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mecit Aygün şunları söyledi: "Günümüz dünyasının problemlerine çözüm reçetesi olarak Peygamber Efendimiz'i kapsamlı olarak tanımaktan geçiyor. O'nun hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam'ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları bilmemiz gerekir. Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa'yı tanımak zamanıdır. Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı okumaktır. Bizler de Son Peygamber'in hayatını okumak, okutmak, O’na dair bilgilenmek, O'nun sünnetini hayatımıza uygulamak ve çevremizdekileri Efendimiz'le ilgili bilgilendirmekle mükellefiz."