Muğla’nın Fethiye ilçesinde denetimli serbestlikten yararlanan 25 hükümlü, Küçük Boncuklu Koyu’nda piknikçilerden kalan çöp yığınlarını temizledi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ‘Temiz çevre, temiz plaj için bizde varız projesi’ kapsamında Küçük Boncuklu Koyu’na gelen hükümlüler eldivenlerini giyip temizliğe başladı. Hükümlüler koyda piknik yapanlardan kalan çöpleri, çöp poşetlerine doldurdu. Turizm sezonu öncesi çöplüğü andıran koy, 25 hükümlü tarafından 3 saatte temizlendi. Hükümlülerin temizlik çalışması sonucu koydan 1 kamyonet dolusu çöp toplandı. Temizlik çalışmasının 20 Nisan, 10 Mayıs ve 6 Haziran tarihlerinde başka koylarda da yapılacağı kaydedildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da Küçük Boncuklu Koyu’na gelerek hükümlülere temizlik çalışmaları sırasında yardım etti. Çevre bilinci oluşturma ve koyların temizliğini sağlamak amacıyla projeye onay verdiğini anlatan Çalık, sonraki nesillere kirli bir çevre bırakmama zorunluluğumuzun olduğunu hatırlattı. Denetimli serbestlikten yararlananların çalışma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Çalık, “Böyle bir proje düşünülünce onay verdik. Bu kirliliği yabancı turistler bir tarafa kendi vatandaşlarımıza dahi izah edemeyiz.” dedi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz da projeye Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Fethiye Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı’nın destek verdiğini söyledi. Koyların gelecek nesillere ait olduğunu anlatan Yılmaz, çocukların emaneti olan alanları kullanırken dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz, “Vatandaşlarımız koydan giderken çöplerini yanında götürmüyor. Bu zamanla birikerek çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Pet şişe gibi atıkların tabiatta yok olması binlerce yıl sürer. Hüküm giyen vatandaşlarımızın bir kısmı bu konuda görevlendirildi. Vatandaşlarımıza umarım örnek olur. Bu projenin 1’nci etabı. 20 Nisan, 10 Mayıs ve 6 Haziran’da başka bölgelerde de temizlik çalışması yapacağız.” diye konuştu.