Engellilere hizmet merkezi açmayı planlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi yetkililerini incelemelerde bulunmak üzere Polatlı’ya gönderdi. Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi, Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kocaeli’de belediyenin engellilere yönelik tesis kurma çalışması yaptığını dile getiren Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Özel Eğitim Uzmanı Ümmü Kumru, "Türkiye’deki engellilere yönelik yapılan çalışmaları yerinde görerek, Kocaeli’nde oluşturacağımız hizmet merkezine örnek olmasını istedik. Polatlı’da böyle bir tesisin varlığını öğrendikten sonra buraya geldik, Polatlı’daki engellilerin sorunlarına çözüm üreten, onlara kurs açıp becerilerini geliştiren, ailelerin buluştuğu merkezi çok beğendik. Bu tesisi örnek alarak Kocaeli’nde Engellilere hizmet merkezi kuracağız." dedi.

Ümmü Kumru, Marmara Engelliler Derneği Başkanı Memiş Özdemir ve Met-Der Çölyak ve Fenilketonüri Derneği Başkanı Vedat Girgin, Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi'nde bulunan hidro-terapi salonu, spor salonu ve derslikleri gezdi, yetkililerden bilgi aldı.