Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mülkiye Kasap, düzenlenen törenle emekli oldu.

Balcalı Hastanesi Hippokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, dekan yardımcıları, anabilim dalı başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve Prof. Kasap’ın ailesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Lüleyap ve Dekan dilek Özcengiz açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Lüleyap ve Prof. Özcengiz, emekli olan Prof. Kasap’a tıp bilimine ve fakültelerine olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise emekliliğin yeni bir başlangıç olduğuna vurgu yaparak, Prof. Dr. Mülkiye Kasap’a yeni hayatında başarılar diledi. Emeklilik töreni, Prof. Dr. Mülkiye Kasap’ın özgeçmişinin slayt eşliğinde anlatılmasının ardından çalışma arkadaşlarının ve ailesinin anılarını anlatması ile devam etti.

Prof. Dr. Mülkiye Kasap, meslek hayatında karşılaştığı zorlukları ve arkadaşları ile geçirdiği güzel günleri paylaşarak emeği geçenlere teşekkür etti. Tören sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Kasap’a teşekkür plaketi verdi. Tören, dekanlık ve anabilim dalı temsilcilerinin hediye ve çiçek takdimi ile son buldu.