On bir ayın sultanı Ramazan, Yenimahalle’de her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla yaşandı. Mahalle ve salon iftarları, 3 ayrı noktadaki sabit iftar çadırları ve gezici iftar araçlarıyla vatandaşa hizmet veren Yenimahalle Belediyesi, bereketli iftar sofralarında Yenimahalle halkını ağırladı. Bu Ramazan Yenimahalle’de 153 bin 590 kişi iftar yaptı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallede vatandaşlarla iftar yaptı. Çorbasından ana yemeğine, pilavından tatlısına kadar her gün hijyenik şartlarda hazırlanmış 4 çeşit yemekle vatandaşları ağırlayan Yenimahalle Belediyesi, Ramazan ruhunu ilçe halkına yaşattı. Susuz’da başlayan mahalle iftarları, Karşıkaya ve Ergazi Mahalleleriyle son buldu. Toplam 21 ayrı mahallede kurulan iftar sofralarında 27 bin 890 kişi oruç açtı. İlahiler ve Kuran tilavetleri mahalle iftarlarında manevi duyguları arttırırken, Yenimahalle Belediyesi’nin 26 noktada düzenlediği Ramazan eğlenceleri, vatandaşları özlenen Ramazan günlerine götürdü.

KONFORLU RAMAZAN ÇADIRLARI

Şentepe, Onkoloji ve Demetevler’de de sabit iftar çadırları kuran belediye, çadırlarda yaz sıcaklarında oruç tutan vatandaşların rahatı için klima ve iftar saatlerini takip etmeleri için LCD ekran televizyon bulundurdu. Her ayrıntının düşünüldüğü iftar çadırlarında, Ramazan boyunca 98 bin 250 kişi iftar yaptı.

BU RAMAZAN’DA DA EVLERE SICAK YEMEK

İftar çadırlarına ve mahalle iftarlarına katılamayan hasta ve yaşlı vatandaşları da unutmayan Yenimahalle Belediyesi, gezici iftar yemeği aracı ile steril ortamlarda hazırlanmış birbirinden leziz yemekleri, vatandaşın kapısına ulaştırdı.
Özellikle gecekondu bölgelerinin yoğun olarak bulunduğu Şentepe, Kaletepe, Çiğdemtepe, Kayalar ve Avcılar mahallelerinde hizmet veren gezici iftar araçları, Ramazan boyunca günlük 4 çeşit sıcak yemeği, vatandaşın kapısına kadar götürdü. Yenimahalle, gezici iftar araçları ve salon iftarlarıyla da 27 bin 450 kişiye ulaştı.

'RAMAZAN’I HUZUR İÇİNDE UĞURLADIK'

Bereketli bir Ramazan ayını daha huzur içerisinde geçirmenin mutluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Yaşar, “Güzelliklerle hatırlayacağımız, bereketli bir Ramazan ayını daha ardımızda bıraktık. Bu mübarek ay boyunca vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamak için tüm birimlerimizle büyük bir uğraş verdik.” dedi.