Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından olan atom, bu yıl da Ünye’de tezgâhlarda yerini aldı.

Özellikle Ramazan ayında üretilen 'Atom' iftar sonrası vazgeçilmez atıştırmalık tatlı durumunda. Çeşitli illerde ve büyük marketlerde beze adıyla veya kaymak atom olarak da satılan atom, çocuklar için de vazgeçilmez bir tat oluyor.

Yumurta akı, şeker ve su haricinde hiçbir madde katmadan eski usulle 10'ar kiloluk bakır tencerede el ile karıştırarak yaklaşık 1 saatte yapılan atom, her seneki tadını koruyor.

Ünye’de atom satıcılarının özellikle çocuk olması da dikkat çekti. Harçlıklarını çıkarmak için atom satan Kadir Aşar ve Nurgül Seymen, “Atom satmak hem eğlenceli hem de harçlığımızı çıkarıyoruz. Her ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da alıcısı çok. Diğer tatlılara göre hafif bir tatlı olduğu içinde ilgi büyük oluyor.” diye konuştu.

'HARÇLIĞINI ÇIKARIYOR'

Okul harçlığını çıkarmak için abisi ile birlikte seyyar arabada atom satan Kadir Aşar, atom satmak için her gün Çarşamba’dan Ünye’ye geldiğini söyledi.

Satışların bazen iyi gittiğini bazen de iyi gitmediğini belirten Kadir, “Bazen zabıtalar atom satmama müsaade etmiyor. Bana burada satış yapamayacağımı söylüyorlar. Bende harçlığımı çıkarmak için mecbur satıyorum.” dedi.