Hessen Entegrasyon ve Ayrımcılığa Karşı Devlet Bakanı Jo Dreiseitel, eyalette yaşayan tüm Müslümanların Ramazan ayını kutladı. "Ramazan'da iftarla birlikte buluşma ve paylaşma imkanı doğuyor." diyen Dreiseitel, "Hoşgörü, merhamet ve sevgi gibi tüm dinlerin ortak temel değerleri üzerinde durma ve düşünme zamanıdır." ifadelerini kullandı.

İftarlara, Müslaman olamayanların da katıldığını hatırlatan Dreiseitel, "Kim karşılıklı anlayış ve işbirliği için katkıda bulunursa, burada kültürler arası diyalog yaşatılmış olur." şeklinde devam etti.

Dini çoğulculuğun Hessen'de günlük hayatta yaşandığını da belirten Dreiseitel, "Eyaletimizi Müslüman inancına sahip vatandaşları olmadan düşünmek artık mümkün değil ve onlar bizim toplumda yerlerini buldular." ifadelerini kullandı. Dreiseitel, daha başarılı bir entegrasyon için, bunun ötesinde İslam dini ve aşırı, hoşgörüsüz ve şiddet içeren İslamcılık arasındaki farkı ortaya koymak için barış seven tüm Müslümanlarla beraber çalışmak gerektiğini vurguladı.