Ramazan ayında geçtiğimiz yıl tarihi medreselerin arasında kurulan Ramazan sokağı gelen tepkiler üzerine bu yıl kurulmayacak.

Sivas Belediyesi, çevre halkı ve esnaflardan çok şikâyet alan Ramazan sokağını bu yıl kurmayacak. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, "Bizim derdimiz halkımızın mutlu olması, halka karşı iş yapamayız." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Belediye olarak Ramazan faaliyetleri hakkında açıklama yaptı. İftar çadırının kurulmaya başlandığını anlatan Özaydın, en az bin 200 en fazla ise bin 600 kişilik olacak şekilde tüm tedbirlerin alınacağını söyledi.
Ramazan ayında dört ayrı tasavvuf musikisi konseri düzenleyeceklerini ifade eden Özaydın, "İlk konserimizi Ahmet Özhan ile yapıyoruz. Daha sonraki haftalarda ise Fatih Koca, Ender Doğan, Sami Özer sahne alacaklar. Ramazan ayı ibadet ayı olduğu için vatandaşlarımız ibadet etsin, camisine gitsin diye sade bir Ramazan programı yaptık. Ramazan ayını bu şekilde geçirmiş olacağız." dedi.

Ramazan ayında 5 bin aileye gıda yardımı yapılacağını açıklayan Ahmet Özaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Aylık bin 100 aileye rutin olarak yardım yapmaya devam ediyoruz. Bunun yanında bu aya mahsus olmak üzere 5 bin kişiye gıda yardımı yapacağız. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Sivaslı işadamlarına ve hayırseverlere güveniyoruz. Böylece veren el ile alan ili buluşturmuş oluyoruz. ‘Bu Ramazan'da haydi bir oruçluyu da sen iftar ettir’ sloganıyla hayır sahiplerinin ihtiyaç sahipleri için yardıma davet ediyoruz."

Başkan Yardımcısı Özaydın, Ramazan sokağını bu yıl çok şikayet geldiği için kaldırdıklarını dile getirerek, "Halk memnundu ama çevreden çok şikâyet geldi, esnaflarımız mağdur oldu. O bölgedeki vatandaşlardan ve esnaflardan şikâyetler geldi. Bizim derdimiz halkımızın mutlu olması, halka karşı iş yapamayız. Çevredeki vatandaşları, esnafları dinledik ve haklı gördük. Sayın Başkan'la bir araya geldik ve durumu anlattık, sadece 4 konser ve iftar programları dışında bir şey yapmama kararı aldık." açıklamasını yaptı.

Geçen yıl, esnafların ve vatandaşların şikayetlerinin yanı sıra açılan stantlarda Ramazan ile ilgili olmayan araba lastiği vb. ürünler yer almış ve tepkilere yol açmıştı.