İlahiyatçı yazar Dr. Reşit Haylamaz, günümüzde yaşanan olaylarla Asr-ı Saadet arasında ciddi benzerlik olduğunu söyledi.

Merzifon NT şubesi tarafından gerçekleştirilen okur-yazar etkinliğine konuşmacı olarak katılan Dr. Reşit Haylamaz, Peygamber Efendimiz'in (sav) tam bir diyalog insanı olduğunu kaydetti. "Efendimiz (sav) Ebu Cehil'in cehenneme gideceğini biliyordu. Ama asla vazgeçmedi. Sürekli onu iman etmesi için ikna etmeye çalıştı." diyen Haylamaz, Peygamber Efendimiz'in sürekli insanlarla diyalog kurmak istemesi O'nu farklı planlar yapmaya teşvik diyordu. Hz. Muhammed'in rahmet peygamberi olduğunu belirten Dr. Haylamaz, O, hiçbir zaman insanları tahrik etmek için hareket etmez, sürekli gerilimi azaltmak için çaba sarf ederdi. Bugün birçok sıkıntının O'nu layıkıyla tanıyıp, yaşantısı rehber edinilmediği için yaşandığını belirtti.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in toplumun yüzde yüzünü kazanmaya kendisini adadığını vurgulayan Reşit Haylamaz, "Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapardı; kapı kapı dolaşırdı. Herkesle, diyalog kurabileceği bir zemin oluştururdu." dedi. Peygamberimizin sahabesi ile olan hayatının Kur'an’ın mucizesi olduğuna dikkat çeken Haylamaz, "Çok müthiş bir dönüşüm vardır orada. Dönüşümün destanı her sahabede ayrı yaşanmıştır. Efendimizin o insanlarla yaşadığı hayatın çok yoğun olduğu ve bu yoğun hayatın kıyamete kadar yaşayacak insanları karşılaşacağı her türlü probleminin cevabını ihtiva ettiğini bilmemiz lazım." şeklinde konuştu.

NT Merzifon Şubesi Müdürü Ramazan Bayraktar da yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz adının anıldığı her yere geleceğini belirtiyor. Bizlerde Merzifon NT şubesi olarak yazarlarımızdan Dr.Reşit haylamaz hocamızı ilçemize davet ederek Efendimiz'in hayatını, çektiği sıkıntıları ve günümüze bakan yönüyle bizlere ne gibi tavsiyelerde bulunduğunu öğrenme fırsatını yakaladık.” dedi.

Konferansa; Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Altınay, Ufuk Sağlık Sen Amasya Şubesi Başkanı Muammer Sarıkaya, Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji Arslan Cömert, Merzifon Ahi Dershanesi Müdürü Nuri Görgel ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fatih Altınay’ın Dr. Reşit Haylamaza çiçek, Merzifon’un yöresel lezzetlerinden kuşburnu ve Merzifon el dokuması çarşaf hediye edilmesiyle sona erdi.