Erul, Kahramanmaraş Müftülüğü'nce Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Rol Modelimiz Peygamberimiz'' konulu konferansta, insanların sevdiklerini rol model yaptığını belirtti. 
     Hz. Muhammed'in Peygamberler zincirinin son halkası olarak Mekke'ye gönderildiğini anlatan Erul, ''Ne mutlu bizlere ki onun ümmetleriyiz. Peygamberimiz Mekke'de oldukça sade, mütevazi tertemiz bir insan olarak yaşadı. Ne kahramanlığı ile öne çıkmış ne şairliği var, ne kabile başkanlığı. Adeta 40 sene gizlenmiş bir hazine, inci gibi Mekke'nin göz bebeğinde mütevazi bir şahsiyet'' diye konuştu. 
     Erul, Hz. Muhammed'in yaşanan her türlü olumsuzluklar karşısında tam bir sabır erdemi gösterdiğinin altını çizdi. 
     Erul, şunları kaydetti: 
     ''Sabır önünüze gelen her şeye katlanmak demek değildir. Sabır musibetleri, eziyetleri işkenceleri sineye çekmek değildir. Sabır, günümüzde olumsuz bir kavram olarak pasiflik olarak algılanıyor. Oysa sabır Kur'an-ın en temel kavramlarından bir tanesidir. Sabır olumlu bir erdemdir. Sabır, var olma mücadelesidir. Sabır, mukavemet etmektir, direnmektir, dayanmaktır, yıkılmadan ayakta kalabilmektir. Allah Resulü Mekke'de 13 yıl bunu yaşadı, asabına örnek oldu. Mekke'de İslam'ın yaşanamaz hale geldiği dönemlerde Medine'ye yol göründü ve asabı ile birlikte Medine'ye göçtü. Medine'ye göçüş bir kaçış değildi, bir geçişti. Medine'ye göç vardı ama Mekke'ye dönüşte öç yoktu. O rahmet elçisiydi, intikam için değil insanları İslam'a kazanmak içindi.'' 
     Müftü Muhammet Gevher ise Türkiye'de ilimde, irfanda, Kur'ana hizmette iyiye doğru bir gidiş olduğunu vurguladı. 
     Konferansa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ile vatandaşlar katıldı.