Her bayram öncesinde olduğu gibi Ramazan Bayramı'nın Arefe Günü de Samsun'daki mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla dolup taştı. En anlamlı ziyareti ise Romen vatandaşların yaşadığı 200 Evler Camisine Kur’an öğrenmeye giden çocuklar yaptı.

Arefe günün öğle namazı sonrası mezarlıklara akın eden vatandaşlar, yakınlarının kabrini ziyaret etti. Yakınlarına dua etmek için mezarlıklara gelen vatandaşlar, kabir başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettikten sonra mezarları çiçeklerle süsledi. Arefe Günü’nün en anlamlı ziyareti ise Kıranköy Mezarlığı’nda yaşandı. Yaşları 8 ila 14 arasında değişen çocuklar 200 Evler Cami imamı ve Yavuz Selim Mahallesi Gençlik Spor Derneği öncülüğünde toplu olarak mezarlık ve şehitlik ziyareti yaptı.

Kursu başarıyla bitirip Kur’an okumaya geçen Romen vatandaşların çocuklarını ödül mahiyetinde üstü açık otobüsle gezintiye çıkardıklarını söyleyen Yavuz Selim Mahallesi Gençlik Spor Derneği Başkanı Kemal Şutşur, “Çocuklarımıza hem şehir merkezini gezdiriyoruz hem de mezarlık ziyareti bilincini kazandırıyoruz. Mahalle sakinlerinin tamamının Romen vatandaşlardan oluştuğu 200 Evler ve Yavuz Sultan Mahallesi camilerinin yaz Kur’an Kurslarına gelen yavrularımızı kabir ziyareti bilincini aşılmak için bugün buraya getirdik. Çocuklarımız arasında daha önce mezarlığa hiç gelmemiş ve mezarlık kültürünü bilmeyenlere teorik olarak bunu göstermek ve anlatmak için bu geziyi düzenledik. Bu anlamda ilk ziyaretimizi şehitliklerimize yapıyoruz. Burada çocuklarımıza şehitlik kavramını anlatmanın yanı sıra geçmiş atalarına da sahip çıkmalarını onların mezarlarını ziyaret etme bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Etkinliğin yapılmasına vesile olan 200 Evler Cami İmamı Turan Demirbaş başta olmak üzere bize otobüs tahsis eden ilçe belediye yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.