Samanyolu Yazarlık Okulu, yazar Turgay Yalanız’ı ağırladı. Yalanız, yazarlık okulundaki genç yazar adaylarıyla yaklaşık bir buçuk saat söyleşi yaptı. “Ruh ile kalp arasındaki mesafe en uzun mesafedir.” diyen yazar, gençlere çok değerli tavsiyelerde bulundu.
Yalanız, öğrencilerine yapmış olduğu söyleşide şu konulara değindi:
“Bedenin ihtiyaçlarına cevap vermek ve hastalıklarını tedavi etmek bu gün belli seviyeye kadar mümkün olmaktadır. Fakat ruhu anlamak ve keşfetmek o kadar da kolay değildir. Ruhun ihtiyaçlarını bilmek bu anlamda ilk adımdır. Bunun için ruhi beslenme kaynaklarımızdan olan kitap okuma ihmal edilmemelidir.” Yazar ruhun inşasına da değinerek gençlere şöyle tavsiyelerde bulundu: “Kitap insan için bir ‘inşa’ aracıdır. Bununla birey kendini ‘yavaş yavaş’ inşa eder. Ancak bu süreç yavaştır. Ruh, yavaşlıktan ve sadelikten hoşlanır. Ruhun beslenme kaynağı mahrumiyettir. Yaşamın sizde uyandırdığı anlamı artırmak istiyorsanız, yaşamdaki payınızı azaltmalısınız. On çeşit yemek de yiyebilirsiniz bir çeşit de… On saat da uyuyabilirsiniz beş saat da. Siz az olanı tercih edin.”

Turgay Yalanız bunun yanında günlük sosyal hayattaki yoğunluktan dolayı okuyamamaktan şikâyet edenlere mp3 olarak düzenlenmiş sesli kitap ve konferans dinlemelerini tavsiye etti. Günün en ölü saatlerinde servis, sabah hazırlık vb. bu şekilde değerlendirilebileceğini ifade etti.