Hatay’da sabah namazının ardından eller şehitler için açıldı. Çanakkale Zaferinin yüzüncü yılı dolayısıyla ülke genelindeki tüm camilerde sabah namazının ardından eller semaya şehitler için açıldı.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da Hatice Ana Camisi’nde Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı namaz sonrası okunan Kur'an-ı Kerimler, edilen dualarla Çanakkale’de şehit olan 250 bin vatan evladı anıldı.

İslam dininin en yüksek mertebelerden birinin şehitlik olduğunu söyleyen Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu “Bugün 18 Mart, bundan tam bir asır önce Çanakkale’de dünyaya karşı, dünyanın dört bir tarafından gelen güçlere karşı ecdadımız, dedelerimiz büyük bir mücadele vermişler ve özellikle deniz savaşının zaferinin yıldönümü. Bu vesileyle Türkiye genelindeki il merkezlerinde ve 957 ilçe merkezinde sabah namazından sonra bu şekilde programlar yapılıyor, Kur'an-ı Kerimler ve sohbetlerle şehitlerimizi yad ediyoruz, Cenabı Hak şehitlerimizin şefaatine hepimizi nail eylesin” dedi.

Müftü Kavillioğlu’nun sohbetinin ardından okunan dualarla devam eden program namaz çıkışında, Çanakkale ruhunu daha iyi yaşatmak için zafer günü askerlerin yediği çorba ve simidin cemaate ikram edilmesiyle son buldu.