Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hüdavendigar Kent Parkı’nda kadınlara özel olarak yaptırılan Mihraplı Yüzme Havuzu törenle hizmete açıldı. Havuz, yalnızca kadınlar tarafından kullanılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Odunluk Mahallesi Hüdavendigar Kent Parkı’ndaki ‘Mihraplı Yüzme Havuzu ve Etkinlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Kentin hızla kalkınıp geliştiğini anlatan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Türkiye’de kentler büyük bir değişim içinde. Bursa da Türkiye’nin parlayan şehirlerinden. Bizler her alanda gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizi halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Örnek tesislerimizi bir bir kente kazandırıyor, her yaştan insanı sporla buluşturmayı hedefliyoruz. Her yaştan vatandaşımızın rahatlıkla ulaşabileceği yakınlıkta tesisleri mahallelerimize kazandırıyoruz. Bursa’da yaşayan herkesin sağlıklı yaşam koşullarından yararlanabilmesini istiyoruz. Bugüne dek kente kazandırdığımız tesis sayısı 215’i buldu. Bursa olarak da sporcu sayımızı her branşta artırarak İstanbul’daki sporcu sayısına ulaştık."

Bursa’da hanımlara özel bir yüzme havuzu olmamasının eksiklik olduğunu hatırlatan Başkan Recep Altepe, "Eşim Hüsniye Altepe’nin de yoğun desteğiyle, Bursa’nın en büyük kent parkı içinde yaptırılan bu tesisten sadece kadınlar ve sporcularımız faydalanacaklar. Tesiste görev yapacak tüm ekip kadınlardan oluştu. Yüzme havuzu 5 kulvarlı yarı olimpik olup 12,5 x 25 metre ebatlarında. Havuzu destekleyen etkinlik binası da 355 metrekare oturum alanlı olup bina bodrum, zemin kat ve terastan oluşuyor. Binada soyunma birimleri, duş ve tuvaletler, antrenör ve yönetim odaları, mutfak ve çok amaçlı salon bulunuyor." diye konuştu.