Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran en değerli varlıklar olduğunu belirterek, "Bizim onlara saygı duymamız ve beraber olmamız için bir haftaya ihtiyacımız bulunmamaktadır." dedi.

Bafra Huzurevi tarafından Bafra Belediyesi Adnan Menderes Parkı’nda Bafra ve Samsun Huzurevi sakinleri, Samsun Çocuk Esirgeme Kurumu çocukları, gaziler, engelliler ve şehit ailelerine, Yaşlılar Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Burada konuşan Şahin; yaşlılar, engelliler, gaziler ve şehit aileleri ile sadece bu haftalar kapsamında bir araya gelmediklerini, sürekli onlarla beraber olduklarını söyledi. Şahin, "Bizim onlara saygı duymamız ve beraber olmamız için bir haftaya ihtiyacımız bulunmamaktadır. İnançlarımız ve geleneklerimiz bakımından bizlerden büyük olanlara her zaman saygı ve sevgimizi, küçüklerimize ise sevgi ve şefkatimizi millet olarak göstermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin yaşlılar haftası kutlu olsun. Tüm yaşlı insanların önünde saygıyla ve sevgiyle eğilir, ellerinden öperim." diye konuştu.

Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz da “Öncelikle başta kaymakamımız olmak üzere tüm davetlilere ve bizlerle sadece bugünlerde değil her zaman beraber olan belediye başkanımıza, programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.“ diye ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ise şunları söyledi: "Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Sizler dün ile bugünümüz arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızsınız. Biz bugün rahat ediyorsak eğer, bu zamanında sizlerin çektikleri cefalardandır. Sizin çektiğiniz zahmetler nedeniyle biz bugün hayatımızı güzel bir şekilde yaşıyor, geleceğe umutla ve güvenle bakıyoruz. Siz, çektiğiniz zahmetin mükafatını bu dünyada alamadınız, bunlar sizin mükafatınız olamaz. Siz yaşlılar, asıl mükafatı Cennet'te alacaksınız. Allah hepinizden razı olsun. Allah sizi başımızdan eksik etmesin.’’

Program yemekten sonra Samsun Devlet Klasik Türk Müziği korosunun seslendirdiği müzik ve eğlence ile tamamlandı. Yemeğe; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, 19 Mayıs Sevgi Evleri Müdürü Fatih Karateke, Müdür Yardımcısı Muzaffer Şahin, ilçelerin huzurevi müdürleri, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Davut Çepni ve Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü ve ev sahibi olarak Nusrat Yılmaz katıldı.