Samsun'un Bafra ilçesinde, tarihi Büyük Camii'de teravih namazından sonra ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar izdihama yol açtı.

Teravih namazının kılınmasından sonra 99 yeşil örtüye sarılı küçük cam kavanozda bulunan Sakal-ı Şerif, Büyük Camii İmamı Şevki Şahin tarafından salavat getirilerek, dualar okunarak açıldıktan sonra ziyaretçilere gösterildi. Sakal-ı Şerif'i öpmek ve daha yakından görmek isteyen ziyaretçiler arasında izdiham oldu. Bu arada bazı yaşlıların ve gençlerin duygulandıkları görüldü.

Bafra Büyük Camii İmam-Hatibi Şevki Şahin, vatandaşlara yaptığı konuşmada, "1400 senedir Müslümanlar tarafından muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, İstanbul'dan Samsun'un Bafra ilçesi Büyük Camii'ne yaklaşık 300 yıl önce getirildi. Padişahın görevlendirdiği albay rütbeli Hüseyin Ağa adındaki bir kişi tarafından Bafra'ya getirilen Sakal-ı Şerif, o zamanın cami görevlilerine sanduka içerisine teslim-tesellüm tutanağı ile verildi. Sakal-ı Şerif'in gerçekten Hz. Muhammed'e ait olduğunu gösteren resmi belge, Bafra Büyük Camii'nde bulunuyor." dedi.

Bafra Büyük Camii'ndeki programa çok sayıda vatandaş katıldı.