Samsun Memurlar Derneği (SAMED) tarafından ikincisi düzenlenen geleneksel bahar şenliği etkinliği 7’den 70’e herkesi eğlendirdi.

Atakum ilçesi Kızılay Kamp Merkezi Piknik Alanı’nda düzenlenen 2. Bahar Şenliğine, SAMED üyeleri, gönüldaşları ile çeşitli kurumlarda görev yapan misafirler katıldı. Kır kahvaltısıyla başlayan etkinlikte çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı halat çekme ve çuval yarışları yapıldı. Oldukça zevkli ve renkli mücadelelerin yaşandığı yarışların ardından şenliğe misafir olarak katılan Asya Arama Kurtarma Ekibi, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan ekipmanlarından bir kısmını tanıttı. Arama Kurtarma ekibi şenlikte ayrıca arama kurtarma bilincini ve becerilerini geliştirici göz kapalı iken nesneleri bulma, denge sağlama, düğmeli ipten kurtulma şeklinde birçok çeşitli yarışmalar yaptı.

Büyükler ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin yapıldığı şenlikte herkes doyasıya eğlendi. Yemek ikramının ardından Samsunlu sanatçı Metin Semizoğlu ve orkestrası tarafından müzik ziyafeti sunuldu. Şenlikte ayrıca Anneler Günü kapsamında da annelere hitaben türkü ve ilahiler seslendirildi.

Şenliğin sonlarına doğru günün anısına katılımcılara hitaben kısa bir teşekkür konuşması yapan SAMED Başkanı Muhsin Bayrak, "Bugün burada ikincisini düzenlediğimiz bahar şenliğinde sizlerle bir arada olmaktan son derece büyük mutluluk duymaktayız. Öncelikle bu şenliği düzenleyebilme adına bu güzel yeri bizlerin kullanımına veren Kızılay Derneği Samsun Şubesi yönetimine en içten duygularla teşekkür ediyor, kendilerini selamlıyorum. Siz değerli katılımcılarımızı derneğimizin etkinliklerinde yanımızda görmek bizlere güç katıyor, moral veriyor. Yeni çalışmalar yapma adına itici kuvvet olup hizmet aşkı veriyor. Bu dernekle bir sevda ve özlem için yola koyulduk. Sevgiyle yoğrulmuş, önce insan deyip birbirini seven ve farklılıklarıyla birbirini güçlü kılan, bir araya gelebilen, birlik ve beraberlik içinde yaşayan kaynaşmış bir toplum sevdasıyla. Görüyorum ki bugün sizler bunun bir hayal değil gerçek manada bir özlem olduğunu, gerçekten inanarak azim ve gayretle çalışılırsa bir gün mutlaka ona ulaşılabileceği umudunu en güçlü şekilde gösteriyorsunuz. Bu yolda desteğinizi artırarak devam ettirmenizi bekliyoruz. Tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. Bizlere her zaman destek verip çeşitli nedenlerle burada olamayan sevenlerimize ve sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle her zaman yeni etkinliklerle buluşmayı diliyorum. Hepinizi hürmetle ve saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun." şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.