Yozgat’ın Sarıkaya Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile ilçede aylık 300 hastaya evde bakım hizmeti veriliyor.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada, başkanlık görevine başladıkları günden itibaren ilçe sorunlarının yanı sıra halkın sorunlarını da çözmeye çalıştıklarını söyledi. Açıkel, “Belediyemiz tarafından alınan ambulansımızın iç dizaynını yaptırdık. 2 sağlık teknisyeni ve bir şoför görevlendirerek yardıma muhtaç, yaşlı ve hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza evinde sağlık hizmeti sunuyoruz. Görevlilerimiz burada sağlık hizmetleri olarak yetkileri dahilinde pansuman, kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü gibi hizmetleri veriyorlar.” dedi.

Evde bakım hizmetinden dolayı vatandaşların kendilerine teşekkür ederek dua ettiklerini söyleyen Başkan Açıkel, "Biz sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Evde bakım hizmeti aracımız aynı zamanda iç donanımı sayesinde ilçemizde birden çok cenaze olduğu durumlarda cenaze hizmetlerinde de kullanılıyor. Evde bakım hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız 0 354 772 18 49 numaralı telefondan dahili 124 numarayı bağlatarak isimlerini ve adreslerini yazdırabilir ve bu hizmetlerden faydalanabilirler. Bizim belediyecilik anlayışımız sadece yol, su ve şehrin temizliği değil. Bunlar zaten bizlerin asli görevleri arasında önemli olan halkımızın sorun ve beklentilerine çözümler aramak ve sorunları ortadan kaldırmaktır. Bu kapsamda elimizden geldiğince sosyal anlamda da vatandaşlarımızın yanında olacağız." diye konuştu.