Yozgat’ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel’in öncülüğünde Almanya Bilefeld Ülkü Ocakları Başkanlığı ve gurbetçilerin girişimleri ile ilçeye getirilen 340 engelli aracı ve medikal malzemelerin oluşturduğu bir TIR dolusu yardım ilçede yaşayan engellilere dağıtıldı.

Sarıkaya Sarı Zeybek Düğün Salonu’nda düzenlenen dağıtım törenine, İlçe Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Yeleğen, Hannover Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanı Mustafa Kumtepe, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel yaptığı konuşmada, 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak bu tür faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Açıkel, şunları kaydetti: “Sağolsunlar yurt dışında yaşayan gurbetçi hemşerilerimiz orada Türklük gurur ve şuurunu, İslam ahlak ve faziletini yeni nesillere yerleştirmeye, onları yaşatmaya çalışıyorlar. Bu vesile ile bütün Avrupa’da görev yapan teşkilatlara, Ülkücü Türk Federasyonlarına, Milli Görüş’ün teşkilatlarına, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Avrupa’yı gidip gördüğümde beş vakit ezan okunan camileri gördüğümde gurur duyduk. Bu hizmetin gelmesinde ön ayak olan Sorgunlu hemşerimiz Dursun Karabel ağabeyimize, daha önceden de yaklaşık bize 50 tane işitme cihazı gönderdi, bunu da biz ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza dağıttık. Yine Dursun Bey’in katkılarıyla Hannover Ülkü Ocakları Teşkilatımız ve Almanya Türk Federasyonumuzun çok kıymetli yöneticileri bizlere yardımcı oldular. Oradaki ağabeylerimiz bir şekilde bu hizmeti buraya getirmeye muktedir oldular. Allah hepsinden razı olsun.”

Engelli araç ve medikal malzemelerin engelli vatandaşlara dağıtıldığını ifade eden Açıkel, “Yaklaşık 30 tane akülü araç daha önce belirlenen engelli vatandaşlarımıza dağıtımını yaptık. 100 tane tekerlekli sandalyemiz geldi, çeşitli engelli araç ve gereçleri geldi. Ben hepinizin adına, Sarıkaya halkı adına bu hayırları buraya getirenler adına herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Biz de bir gün engelli olabiliriz. O yüzden engelleri hep beraber aşmamız lazım. İlçemizde resmi olarak kayıtlı 305 tane engelli vatandaşımız var. Çevremizde bu işle ilgilenen Sorgun’da Umut Derneği’miz var. Bu vesile ile tekrar herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından engelli vatandaşlara akülü araba, tekerlekli sandalye, yürüteç, koltuk değnekleri gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.