Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bünyesinde oluşturduğu Geçici Hayvan Bakım Evi’nde, sokakta yaşayan hasta veya bakıma muhtaç hayvanların bakım ve tedavilerini yaparak tekrar sokağa bırakıyor. Belediye, ayrıca eski seçim sandıklarını kedi evine dönüştürerek, sokak hayvanlarının istifadesi için uygun alanlara veya apartman bahçelerine koyuyor.

Beylikdüzü'nde yaşayan vatandaşlar, yaralanmış, hasta ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavisi için Beylikdüzü Belediyesi’ne bilgi veriyor. Belediye bünyesinde oluşturulan bir ekip, hayvanları bildirilen adresten alarak Geçici Hayvan Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi’ne getirip tedavilerini yaptırıyor. Gözetim altında tutulan kedi ve köpekler sağlığına kavuşunca doğal yaşam koşullarına geri bırakılıyor.

Sokakta yaşayan bir kediye bakan 13 yaşındaki ortaöğretim öğrencisi Görkem Elbistan da ‘Kızıl’ ismini verdiği kedinin hastalandığını görünce belediyeden yardım istedi. Belediye ekipleri kediyi alıp Geçici Hayvan Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisini yaptı. Gerekli aşılar yapıldıktan sonra kedi tekrar alındığı yere bırakıldı.
Bu arada Beylikdüzü Belediyesi Barınak Sorumlusu Veteriner Hekim Ertuğrul Tunçel, Kızıl isimli kedinin sahibine bir de kedi evi hediye etti. Görkem Elbistan, Ertuğrul Tunçel’e ve belediye ekiplerine, sokak hayvanlarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Veteriner Hekim Ertuğrul Tunçel, eski, kullanılmayan seçim sandıklarını kedi ve köpek evi yaparak değerlendirdiklerini söyledi. Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlara da teşekkür eden Ertuğrul Tunçel, “Beylikdüzülü vatandaşlarımızda hayvan sevgisi çok yüksek. Bakıma muhtaç sokak hayvanlarını bize ihbar ediyorlar, biz de yaralı ve hasta hayvanlara gerekli bakımı yapıyoruz.” dedi.