Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seğmen geleneğini yaşatan Ankara Kulübü’nün geleneksel iftar yemeğine katıldı.

Yenimahalle Belediyesi tarafından inşaa edilerek hizmete açılan ve Ankara Kulübü’ne verilen Ankara Konağı’ndaki iftara; Başkan Yaşar’ın yanı sıra Ankara Kulübü Başkanı Dr. Metin Özaslan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Ayhan Yılmaz, Nevzat Ceylan, eski Milletvekilleri Hamdi Eriş, Şevket Bülent Yahnici, Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, onur kurulu üyeleri, şube başkanları, meclis üyeleri ve seğmenler katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Yaşar, “Ankara Kulübü’nün kendi binasında bir iftar sofrasında beraber olduk. İnşallah daha nice etkinliklerde bu binada hep birlikte olacağız. Bu güzel vatanda ayrıştırmadan, ötekileştirmeden sevgi ve barış içerisinde yaşamalıyız. Cumhuriyetin değerleri bizim tutkalımızdır. Farklı düşüncelerde ve mezheplerde olabiliriz. Ancak bu ülke hepimizin, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Diğer İslam ülkelerinde yaşanan acıların ülkemizde de yaşanmamasını için olaylardan ders almalıyız, önlem almalıyız. Ülkemiz için mücadele etmeliyiz. İnanıyorum ki Ramazan hem İslam coğrafyasına hem de ülkemize barış ve sevgi getirecek” dedi.

“RAMAZAN RAHMET VE BEREKET AYIDIR”

Ankara Kulübü Başkanı Özaslan da konuşmasında Yaşar’a Ankara Kulübü’ne verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Özaslan, “Ankara Kulübü’nün her yıl Ramazan ayının 6’ıncı günü düzenlediği geleneksel iftar yemeğine hoş geldiniz. Ramazan ayının Ankara’mıza ilişkin çok güzel gelenekleri ve birçok güzellikleri var. Köylerde hala devam eden konak geleneğimiz var. Bunlar birlik ve beraberliğin çok güzel örnekleridir. Ramazan rahmet ve bereket ayıdır. İyilik kapılarının açıldığı, şer kapılarının kapandığı bir arınma ayıdır. Bir kardeşlik ayıdır. Kardeşliğimiz bozulmasın. Başkan Yaşar’ın sayesinde bu günlere geldik kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

İslam coğrafyasından yaşanan acılara da dikkat çeken Özaslan, Türkiye’nin İslam coğrafyasında hayranlıkla takip edildiğini söyledi ve “Dünyada yaşanan savaşlar bitsin. Ramazan tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirsin.” dedi.