Kayseri Talas Belediyesi, Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail askerlerince yapılan saldırı sonucunda şehit olan Furkan Doğan’ın defnedildiği mezarlıkta yeniden düzenleme yapacak. Belediye, düzenleme sonrasında mezarlık yanına Mavi Marmara gemisini simgeleyerek gemi görünümünde mescit yapacak.

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, görevdeki bir yılını değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Talas’taki basın toplantısında Başkan Palancıoğlu, yaptıkları çalışmaları anlatırken belediye olarak yeni projeleriyle ilgili de bilgi verdi. Projelerin büyük bir bölümünü belediye bütçesinden karşılanarak hayata geçirileceğini aktaran Başkan Palancıoğlu, “Yine ilçemizde okul yapımı, bazı spor tesislerin yapımıyla ilgili yeni projelerin hayata geçirilmesinde hayırseverlerimizin, Büyükşehir belediyemizin ve bazı projelere Avrupa Birliği’nden aldığımız hibe yardımlarla gerçekleşecek. Tamamlanan birçok projemizi de Mayıs ayında hizmete açacağız” dedi.

Başkan Mustafa Palancıoğlu, Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail askerlerinin saldırısında şehit olan Furkan Doğan’ın defnedildiği mezarlıkta düzenleme yapacaklarını belirtti. Palancıoğla, Furkan Doğan’ın mezarını ziyaret etmek için Türkiye genelinden ve yurtdışından çok sayıda insanın geldiğini hatırlatarak, “Reşadiye mahallemizdeki Furkan Doğan Mezarlığı’nda kamulaştırma çalışması olacak. Mezarlığın alt kısmında yapılacak bu çalışma sonrasında mezarlık yeniden düzenlenecek. Çünkü çok sayıda ziyaretçi geliyor ve burasının biraz daha çevre düzenlemesi iyi yapılmış olması gerekiyor. Yine buraya Mavi Marmara gemisini simgeleyen gemi görünümlü bir mescit yapacağız. Mescit ile ilgili proje çalışması tamamlandı. Kısa zamanda inşaatına başlanacak.” dedi.

Başkan Mustafa Palancıoğla, ilçenin ihtiyacı olan elektriğin karşılanması içinde güneş enerji santrali kurulumunun de projeleri arasında yer aldığını belirterek, projeler hakkında şu bilgileri verdi: “İlçemizde umumi tuvaletlerin görüntü ve temizliği konusunda çirkin görüntü var. Bu konuda yeni bir çalışma yaptık. İlçe merkezindeki bazı noktalara güneşten sağladığımız enerji ile hem tuvaletler ısıtılacak hem de sıcak su imkanı sağlanacak. Bay ve bayan tuvaletlerin yanı sıra engelli insanlarımıza özel tuvaletler olacak. Görüntüsü itibarıyla da estetik olacak. Bunun yanında ilçe merkezi ve mahallelerde semt pazarları olacak. İlçe merkezimizde çok alternatifli kapalı semt pazarlarımız olacak. Yine üniversite ile yaptığımız anlaşmada 24 saat hizmet verecek, özellikle üniversite öğrencilerimizin gidebileceği, kitap okuyacakları, birşeyler yiyip içebilecekleri bir mekan olan kütüphane yapılacak. Bununla ilgili proje çalışmalarımız tamamlandı ve en kısa zamanda yapmayı düşünüyoruz. Bütün bu projelerimiz için 50 milyon liralık bir bütçe oluştu. Yani 50 milyon liralık bir yatırım söz konusudur.”