Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan Nazım Bey adına yaptırılan TOKİ Şehit Nazım İlkokulu öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü’nde Kartal Şehitliği’ni ziyaret etti. Öğrenciler, şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve dua etti.

Kayseri’nin Gülük mahallesinde 1888 yılında doğan ve Kurtuluş Savaşı’nda 4. Tümen Komutanlığı yapan Nâzım Bey, 15 Temmuz 1921 tarihinde Afyon, Kütahya önlerindeki şiddetli çarpışmalar sırasında şehit düştü. Şehit Nazım Bey’in adı, TOKİ’nin yaptığı okula verildi. Okulun 4-C sınıfının öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Kayseri Kartal Şehitliği'ni ziyaret etti. Sınıf Öğretmeni Erhan Koramaz ve okul Rehber Öğretmeni Tuba Sarılar gözetiminde gerçekleştirilen ziyarete 36 öğrenci katıldı. Öğrenciler getirdikleri karanfilleri, dualar eşliğinde şehit mezarlarına bıraktı.

Sınıf Öğretmeni Erhan Koramaz, ziyarette öğrencilere haftanın önemini anlatarak, “Bu ülke, uğruna fedakarlık edenler ve şehit olanlar varsa vatandır. Bu toprakları, bizlere, onlar vatan kıldılar. Bizlere düşen yeni nesillere bu fedakarlıkları, şehitlerimizin aziz hatırasını ruh ve gönül dünyalarında yaşatmak, onların uğruna canlarını verdikleri yüce değerlere sahip çıkmak. Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu toprakları hayırlı hizmetlerle imar etmek, Çanakkale’de medfun bulunan şehitlerimizin aziz ruhlarındaki muhabbet ve birlikteliğini, genciyle yaşlısıyla, doğusuyla batısıyla, yaşamak ve yaşatmaktır. Öğrencilerimizi onu ifade edecek birer kalem olarak yetiştirmektir. Yoksa unutulan sadece geçmişimiz değil mukaddes saydığımız dini ve milli değerlerimiz olacaktır. Bu nedenle onlara lâyık olduğu ilgiyi göstermek için öğrencilerimizle buradayız.” dedi.

Rehber Öğretmen Tuba Sarılar da, “Tüm duyguların etkin şekilde katıldığı eğitim-öğretimin çocukların hafızalarında daha kalıcı olacağını, bu nedenle de yapılan bu ziyaretin çok faydalı olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.