Samsun Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosoyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende gazilere, vazife malullerine ve şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verildi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törende şehit yakınları 'Devlet Övünç Madalyası ve Berat'larını göz yaşları içerisinde, gaziler ise gururla aldı.

Şehit ve Gazilerin vatan uğruna seve seve canlarını feda ettiklerine dikkat çeken Vali Şahin yaptığı konuşmada, "Bu vatan kolay kazanılmadı, bayrağı kanla sulandı. Vatan uğruna canlarını kaybedenlerin yakınları ve gazilerimiz vatan sağolsun diyorlar, her daim el üstünde tutulması gereken onlardır, biz böyle yüce bir milletiz.” dedi. İnsanın bir uzvunu kaybedip daha sonrasında 'vatan sağolsun' demesinin kolay bir şey olmadığını hatırlatan Vali İbrahim Şahin, “Bir sokakta yada mahallede şehit yakını yada gazi var ise o mahallede yaşayanlar o kişileri el üstünde tutar. Onlara saygıda kusur etmezler. Bizde devlet olarak aynı şekilde bu insanlarımızın her türlü derdi ve sıkıntısında yanında olmaya gayret ediyoruz. Çünkü onlar artık bize birer emanettir. İnşallah terör yakında bitecek ve ülkemize kardeşlik ve barış havası hakim olacak." dedi.

Konuşmaların ardından şehit yakınlarına, gazilere ve vazife malullerine madalyalarını veren Vali Şahin, törene katılan şehit çocuklarına da çeşitli hediyeler verdi. Etkinlik Amisos Kafede yenilen öğle yemeği ile sona erdi.