Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde şehitleri anmak ve terör saldırılarını protesto etmek ve amacıyla ‘Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Türk bayrakları ile yürüyüşün başlayacağı Mete Bülgün Parkı önünde toplanan yaklaşık binlerce kişi, buradan Çerkeş Şehitliğine yürüdü. İlçedeki sivil toplum kuruluşu, dernek ve siyasi partilerin tamamının destek verdiği yürüyüşte, terörün her türlüsüne lanet okunarak, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Çerkeş Şehidine sahip çıkıyor’ sloganları atıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yürüyüşe çarşı esnafı da alkış tutarak destek verdi. Yürüyüş Çerkeş Şehitliği önünde yapılan dualarla son buldu.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı “Çerkeş olarak terör eylemlerine tepkilerini göstermek ve şehitlere sahip çıkmak için bir araya geldik. Gayet medeni bir şekilde tepkimizi gösterdik. Bütün Çerkeş tek yürek olup şehitlerine sahip çıktı. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, daha önce olduğu gibi şimdi de karşılarında bu milleti bulacaktır. Çerkeş Halkı askerinin de polisinin de yanındadır. Mevla’m birliğimizi dirliğimiz daim etsin" dedi.