Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen konferansa Dr. Senai Demirci katıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Söz Yangını Gıybet konusunda konuşan Dr. Senai Demirci, gıybetin gayb’tan geldiğini ifade ederek: “Kardeşleri Yusuf'u kuyuya atarken, "gayb" olmasını yani kaybolmasını ümit ettiler. Öldürmediler ama diriliğini gözden düşürmeyi hedeflediler.

Diyeceğim o ki, biz de gıyabında bir kötülüğünü andığımız kardeşimizi Yusuf gibi kuyuya atıyoruz. O kuyu ki, bir "gayb" yeridir. İnsaf ehlinin, kıymet bilenlerin uğramayacağı bir yerdir.  Anlaşılan o ki, şeytan yaptıklarımızı bize süslü gösteriyor. Nefsimiz bize gıybetimizi lezzetli yapıyor.

Yusuf'un atıldığı kuyuyu, Kur'ân, "gayâbet'ül cubb" diye tarif eder: gayâbet ile gıyab/gıybet aynı kelimedir. "Görünmeyecek derinlik" ya da "içindekini görünmeyecek kadar saklayan çukur" demektir. Kardeşimizin gıyabımızda olduğu zaman ve mekanlar, tıpkı o "kuyu" gibidir. Hem kardeşimizi kimseye görünmeyecek kadar saklar hem yaptığımız gıybeti bize göstermeyecek kadar bizi bizden saklar” diye konuşarak gıybetin çok kötü bir günah olduğunu belirtti.




Konferansın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dr. Senai Demirci’ye bir buket çiçek takdim ederek teşekkür etti.