SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini yapmak ve SSK gün ve prim borç, sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. TC kimlik no ile SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SSK prim gününüzü SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümünü alabilmek ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışanların sigorta ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir belgedir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında ne kadar çalıştığınızı, ne kadar sigortanızın yattığını, ilk sigortalı işe giriş çıkış tarihiniz, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsini SGK hizmet dökümü belgesi ile ulaşabilmektesiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için önemlidir. SGK hizmet dökümü belgesi ile iş ile alakalı sigorta ile alakalı tüm kendi bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden online olarak ulaşabilirsiniz.

SGK - SSK - Bağkur - Emekli sandığı prim, borç, hizmet dökümü sorgulama ve daha fazlası bu haberde...
E devlet girişi yaparak sigorta hizmetlerine erişebilirsiniz. E devlet SSK 4A hizmet dökümü ve SSK gün sorgulama işlem detayları için SSK sorgulama haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online olarak devlet ile ilgili hizmetlerin alınabildiği devlet kapısı sayesinde pek çok işlem eskiye göre çok daha hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. İnsanların kurumlara gitmesine gerek kalmadan internet üzerinden yaptıkları işlemler sonrasında hem sorgulama yaparak bilgi alma hem de belge temin etme gibi işlemleri yapması mümkündür. Bu bakımdan e devlet girişi yapılarak SSK gün sorgulama hizmetlerine erişilmesi yeterli olmaktadır. Herhangi bir ücret vermenize gerek kalmadığı e devlet girişi kolay bir şekilde yapıldığı gibi ilk defa portala giriş yapacak olan kullanıcıların şifre alması gerekmektedir.

Teknoloji çağında kamu kurumlarının aktif olarak kullandığı internette devlet kurumu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getirebilmek amacı ile geliştirilen ve 2008 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Başbakanlık adına hizmete açılan e-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hizmetleri de bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden kolay ve pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor. E-Devlet sisteminde sigorta sorgulamaları işlemlerinin yapılabilmesi ve diğer hizmetlerden yararlanılabilmesi için vatandaşların, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan sisteme giriş ekranından 4 farklı yöntemden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilmek mümkündür.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 4/b Bağ-Kur sigortalısı esnaf ve sanatkar ile çiftçilerden 12 aydan fazla prim borcu bulunanların sigortalılıklarının durdurulması ve borçlarının silinmesi için son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

SGK'dan yapılan açıklamada, kamuoyunda "torba kanun" olarak bilinen  6645 sayılı Kanun'da yer alan "30 Nisan itibarıyla 12 ay ve daha fazla süreye  ilişkin prim borcu bulunan 4/b Bağ-Kur sigortalıların, bu sürelere ilişkin prim  borçlarını 31 Temmuz'a kadar ödememeleri halinde sigortalılıklarının  durdurulacağına" yönelik düzenleme hatırlatıldı. 
 
 Açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Ancak 31 Temmuz 2015'i beklemeden sigortalılığını durdurmak  isteyenlerin, başvuru formuyla dosyalarının bulunduğu Sosyal Güvenlik İl  Müdürlüğü ya da Sosyal Güvenlik Merkezine müracaat etmeleri halinde hemen  sigortalılıkları durdurulmaktadır. 30 Nisan 2015 itibarıyla 12 ay ve daha fazla  süreye ilişkin prim borcu bulunduğu halde 31 Temmuz 2015'e kadar durdurma  talebinde bulunmayanların sigortalılıkları ise herhangi talep alınmaksızın kurum  tarafından resen durdurulacaktır. Sigortalılığın durdurulması ve prim borçlarının  silinmesi için herhangi başvuru tarihi söz konusu olmayıp, son başvuru tarihinin  31 Temmuz 2015 olduğu yönünde yayımlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."